Історія у нагородах: тернополянин зібрав колекцію відзнак і медалей

Опубліковано:
26 Серпня, 2019

Близько півтори тисячі відзнак і медалей. Таку неймовірну колекцію зібрав тернополянин лише за кілька років. Особливістю захоплення Михайла Тимошика є те, що всі пам’ятні знаки у його колекції пов’язані із Тернополем та Тернопільщиною. Бачили цікавинку і журналісти Т1 Новини, вони дізналися і цікаві подробиці про герб Тернополя і те, що він є неправильним.

Значки, медалі, житони. Це колекція Михайла Тимошика. За кілька років тернопільський фалерист назбирав понад 1300 пам’ятних знаків, які стосуються Тернополя та області. 

Кожна відзнака розповідає про певний історичний момент. Оця, до прикладу, про бій на горі Лисоня. Вона, додає Михайло Тимошик, і одна із найдорожчих у колекції. Вартісний і значок тернопільського спортивного гуртка. А от для колекціонера одними із найцінніших є відзнака “Почесному громадянину Чорткова” і Орден “За спасіння життя” імені Леоніда Ковальчука”. Багато відзнак містять також герб Тернополя. Але, розповідає фахівець, він є неправильним.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #досягнення, #звання, #нагорода, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: