“Європа завтрашнього дня. Сильна – тобто яка саме” – під таким гаслом у польському місті Криниця-Здруй 3-5 вересня відбудеться 29-й Економічний форум – найбільший у Центральній та Східній Європі. 

Програма цьогорічного криницького Форуму склададиметься із семи пленарних сесій, у котрих візьмуть участь найважливіші гості, а також близько 250 панельних дискусій та інших заходів. У програмі форуму – більше десятка тематичних блоків. Зокрема на форумі будуть обговорюватись: бізнес та економіка (з наголосом на питанні інвестиційної привабливості), енергетика, розвиток нової економіки та інновацій. Предметом дискусій буде також майбутнє подальшої європейської інтеграції, міжнародна та безпекова політика, а також суспільство, освіта, соціальна політика.

Частина форуму, присвячена міжнародній політиці, відповість, зокрема, на запитання, як протистояти новітнім загрозам з боку Російської Федерації, якими можуть бути наслідки Brexit, як зміцнити співпрацю країн ініціативи Тримор’я. Програма криницької зустрічі побудована таким чином, що її невід’ємною частиною є також інші форуми: Європа Карпат, регіонів, охорони здоров’я, польської діаспори тощо.

Серед економічних обговорень найбільш цікавими будуть дискусії про те, як ефективно керувати збалансованим розвитком регіонів та міст, як заохотити іноземних інвесторів, обговорення міжрегіональної співпраці. Серед політичних та безпекових тем варто звернути увагу на дискусію про загрози для безпеки в регіоні Балтійського та Чорного морів і нове обличчя холодної війни – кіберконфлікт. Безпосереднє відношення до України матимуть дискусії про успіхи та поразки східного партнерства, нові ініціативи в українсько-польських взаєминах, майбутнє децентралізаційної реформи, ситуацію на кордоні між Україною та ЄС, можливості завершення збройного конфлікту на сході України тощо.

Організатором Форуму є варшавський Інститут східноєвропейських досліджень у співпраці з малопольским воєводством (регіоном) та містом Криниця-Здруй. Партнерами є численні державні та неурядові установи, престижні вищі навчальні заклади та відомі аналітичні центри з Польщі та багатьох країн, у тому числі з України.

Окремо варто сказати, що під час Криницького економічного Форуму завжди можна помітити присутність української культури. Особливо варто підкреслити те, що вперше в історії криницьких зустрічей працюватиме «Український Дім» із дуже цікавою та різноманітною програмою.

Програмна рада 29-го Економічного форуму щиро запрошує гостей з України, в тому числі представників Тернопільщини, до участi у заході.

Організатори сподіваються, що форум стане доброю нагодою для політиків, бізнесменів, експертів та громадських активістів не тільки для обміну думками, а й для зміцнення реальної співпраці між країнами.

Джерело: Тижневик “Номер один”

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #економічний форум, #криниця, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #польща, #тернопіль, #тернопільські новини, #форум
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: