Як у Теребовлі святкували День Державного Прапора та День Незалежності України

Опубліковано:
25 Серпня, 2019

Цікаві та патріотичні заходи до цих дат проходили в Теребовлі на міському стадіоні «Колос», вони були організовані Теребовлянською міською радою і, власне її відділом культури. В ньому взяли участь представники Центру КІД, дитячі колективи міської мистецької школи, молодіжна міська рада, військовослужбовці 44-ї окремої артилерійської бригади, співачки з гурту «Союзянки», запрошений вокально-інструментальний квінтет української пісні Львівського міського палацу культури ім. Гната Хоткевича “Wszystko”. Також було продемонстровано один цікавий український фільм.

Відкривали захід хор Теребовлянського ЦКІД, його вокалісти та цікавий дитячий флеш-моб. Військовослужбовці урочисто внесли Державний Прапор на сцену, а в той час відбувалося підняття Українського Прапора, прапорів Євросоюзу та міста Теребовля, виконання всім загалом Гімну України.  Потім мер міста Сергій Поперечний привітав краян та гостей із святами та сказав зокрема: «Вітаючи вас з Державними святами, я хотів би сказати три речі, які є насправді важливими на мою думку. Перше. Тут на моїм місці може бути кожен, якщо готовий будувати, долаючи любі труднощі. Друге. Влада завжди змінна. Народ залишається, народ вирішує. Третє. Маючи вибір, не потрібно шукати месію. Потрібно виховувати нове покоління українських людей».

null

Фото: Олег Капуста

 

null

Фото: Олег Капуста

 

null

Фото: Олег Капуста

 

null
 

Далі проходила вокально-танцювальна програма з участю вищевказаних колективів. Ведучий Назар Турковський оголосив про вручення нагород учасникам проекту «Творець громади», який був започаткований минулого року. Нагороди вручав голова міста.

А біля 21.00 на сцену під дружні оплески глядачів вийшов гурт співочих львів’ян, які вже вдруге завітали до Теребовлі в гості. Керівник гурту і вокаліст Зеновій Карач, який до речі навчався колись в Теребовлі, розповів: «Для нас, так би мовити, реставраторів української пісні, дуже важливо виступати саме в день і переддень таких важливих Державних свят. І хоч Теребовля невеличка, але вона на подібних масових заходах об’єднує людей українським і українською мовою. Так, що дай Боже вам усім щастя та всіляких благ! Репертуар цього року у нас вже трішки інший, ми будемо грати більше нових пісень, ми зробимо акцент на більш глибоку музику та із більшим змістом». А трохи пізніше він усіх запросив не лише слухати музику, а й танцювати під неї. Ось його, якщо так можна сказати, крилаті слова: «Запрошуємо всіх до танцю! Танцювати буде про що!»

  1. Вже після виступу львів’ян глядачі мали можливість переглянути під відкритим небом новий український художній фільм « 11 дітей з Моршина» на великому надувному екрані. З купою нових приємних вражень краяни із жалем покидали стадіон, кожному хотілося поділитися з кимось, побажати добра та злагоди, обійнятись, подружитись…

Більш детально ознайомитися із фрагментами свята читач може, переглянувши відеоролик:

 

Віктор Аверкієв

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #день незалежності, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #прапор, #свято, #теребовля, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: