Теребовлянські волонтери ГО «Теребовлянська вежа» святкували День Незалежності України (Відео)

Опубліковано:
25 Серпня, 2019

Волонтери даної організації ось вже п’ятий рік поспіль відзначають в своєму місті День Незалежності України біля пам’ятника Героям Небесної Сотні, що в Молодіжному парку понад рікою Гнізна. Вони роблять оголошення для загалу про це, а персонально запрошують лише священиків для проведення панахиди по загиблих Героях України за її світле майбутнє.

В цей святковий день для всієї України рівно о полудні під крислатими кронами дерев, в тіні, з ініціативи волонтерів відбула панахида з участю трьох священиків – настоятеля УГКЦ Зіслання Святого Духа отця Степана Манорика, пароха парафії УГКЦ Святого отця Миколая отця Петра Пастуха та обласного декана, декана Теребовлянського деканату, митрофорного протоієрея, настоятеля ПЦУ Св. Рівноапостольного князя Володимира Володимира Якубишина.Після цього святі отці освятили обеліск та прорекли «Вічная Пам’ять» Героям України. А в кінці всі присутні гуртом виконали Гімн України.

Замість проповідей далі відбувались прості бесіди із священиками. Волонтер Михайло Самець сказав зокрема: «Хоч сьогодні на панахиду прийшло мало людей, проте діло ж не в кількості. Ми це робимо кожного року, бо самі пройшли увесь Майдан, а дехто з нас й відслужив в АТО і пам’ятаємо кожного загиблого під час Революції гідності та нікого не забудемо ніколи!»

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Отець Володимир Якубишин сказав: «Багато людей нині стали байдужими, але не з таких нам брати приклад, а з таких як ви, шановні. Наше майбутнє в наших нащадках, в молоді, в дітях. Тому церква прикладає багато зусиль вихованню підростаючого покоління на прикладі життя, смерті в муках та Воскресінні Ісуса Христа. І це дає вагомі результати. Бажаю вам Божої ласки, Його Благословіння і всього доброго на цім світі!»

Віктор Аверкієв
Фото: Олег Капуста

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #біла вежа, #волонтери, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #теребовля, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: