Наталя Гамера з Лановеччини – «Журналіст року – 2019»

23.08.2019 18:13   Джерело: lannews.net
Опубліковано : Новини Тернопільщини

Серед досягнень 2019 року нашого району – висока оцінка самовідданої праці літописців історії, до яких належать журналісти. У травні серйозне та вимогливе журі у Києві підбило підсумки творчих конкурсів Національної спілки журналістів України на звання кращих у професії. На розгляд було подано багато матеріалів. У номінації «Журналіст року» серед працівників регіональних ЗМІ» перемогла Наталя Петрівна Гамера, редактор газети «Голос Лановеччини».

У переддень найбільшого державного свята – Дня Незалежності вітаємо Наталю Гамеру із черговою перемогою на професійній ниві! За двадцять років праці в колективі районки вона пройшла шлях від оглядача – відповідального секретаря до керівника колективу районного часопису. Щодня – серед людей, в потоці новин, подій у різних сферах життя Лановеччини – гартувалося перо журналіста, разом із однодумцями-працівниками редакції облаштовували свій «офіс», опановували новітні технічні системи, вчилися працювати у нових конкуретних умовах. А журналістська робота вимагає чіткої громадянської позиції, дотримання принципів об’єктивності, бути в потрібний час у потрібному місці… Редакторка тісно пов’язує професійну діяльність із громадською роботою. Вона із 2007 року очолює районну організацію ВУТ «Просвіта» ім.Т.Шевченка, член журі районного конкурсу ораторського мистецтва «Володар слова», член редколегій «Історії Лановеччини» (2011 р.), альманаху «Лан». Із початком воєнних дій на сході України Наталя Гамера поповнює ряди волонтерів і самовіддано працює з такими ж небайдужими активістами, організовуючи збір коштів, продуктів, матеріалів для воїнів-синів Лановеччини, беручи участь у поїздках в зону АТО і після повернення описуючи про все побачене.

За мужність, активність у професійній, громадській, волонтерській діяльності Наталя Гамера відзначена багатьма грамотами, подяками, нагороджена Почесним знаком НСЖУ (2011 р.), Золотою медаллю української журналістики (2012 р.), медаллю патріарха УПЦ КП Філарета «За жертовність і любов до України» (2015 р.), медаллю Президента України «За гуманітарну участь в антитерористичній операції» (2017 р.). Її портрет, у складі колективу волонтерів району, у 2016 р. занесено на районну Дошку Слави. 2018-го  – стала лауреатом Тернопільської обласної премії у галузі культури ім.Ярослава Стецька за серію публікацій у пресі на патріотичну тематику, про волонтерську діяльність (зокрема, за репортажі із зони АТО). У червні ц. р. отримала відзнаку обласної організації НСЖУ «Золоте перо Тернопілля». А звання «Журналіст року» на всеукраїнському рівні – ще одна оцінка професіоналізму, патріотизму, служінню обраній справі для користі людей, України.

Вітаючи Наталю Петрівну, бажаємо, щоб чергова перемога додала наснаги, сили, завзяття й надалі міцно, мудро діяти, забезпечуючи об’єктивне інформування мешканців району, формуючи громадянське суспільство нової України!

М.РОМАНЧУК,
голова громадської ради.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: lannews.net  

Коментарі