Після ресторану попали в лікарню: у Тернополі зафіксували спалах сальмонельозу

Опубліковано:
23 Серпня, 2019

У Тернополі вияви спалах сальмонельозу. Троє людей,  які постраждали від інфекції, відвідували один і той самий заклад громадського харчування.

Як повідомляють в ДУ “Тернопільський ОЛЦ МОЗ України”, під час перевірки вияснилось, що усі люди, які постраждали, замовляли одну і ту ж страву – млинці. Припускають, що причиною спалаху стали немарковані яйця, які входять до складу блюда. Адже, через відсутність маркування не можливо визначити чи дотриманий термін придатності.

До слова, серпень і вересень – це місяці підвищеної захворюваності на гострі кишкові інфекції. Тому, рекомендують в закладах громадського харчування замовляти страви, що проходять термічну обробку та несуть менший ризик використання сировини та добавок, що можуть бути факторами передачі сальмонельозу, шигельозу чи інших захворювань вірусної етіології (яйця, сметана, заливні страви, салати).

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #заклад харчування, #інфекція, #кишкові інфекції, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #спалах сальмонельозу, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”
15:14, 11 Квітня, 2024

Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”

Блоги
Найбільше читають: