Володарки круглого обличчя намагаються носити розпущене волосся, щоб приховати цей так званий “недолік”. Так вже склалося, що вузьке, витягнуте обличчя вважається еталоном. Насправді округлі щічки можуть бути дуже привабливими. Якщо ви є їх володаркою, то, напевно, вже розумієте, що деякі зачіски категорично протипоказані. Каре до середини скроні, яке серед людей називають “під горщик” виглядатиме жахливо. Але крім зачісок, від яких слід відмовитися, є і ті, які підкреслять природну красу та чарівність. Тому беремо їх на озброєння.

Створюємо витягнутий силует

Власницям круглого обличчя найголовніше — це уникнути акценту на пухких щічках. Тому довжина зачіски не повинна закінчуватися на середині обличчя. Мета полягає в тому, щоб створити ілюзію подовжених вилиць. А секрет дуже простий, зберігаємо довжину волосся до плечей і додаємо легку асиметрію на одну сторону. Така зачіска легко укладається і не вимагає багато часу на боротьбу з феном і неслухняними пасмами, інформує Ukr.Media.

При цьому жіноча стрижка є класичною і підходить для офісу або школи. За бажанням, завжди можна зібрати хвіст. Це допоможе в тому випадку, якщо волосся втратило першу свіжість, а помити його з ранку не було можливості.

Для любителів запаморочливого об’єму

Пасма укладені злегка хаотично, чоло повністю відкрите, виконаний високий начіс в області чола, а бічні пасма гарно обтікають вилиці. Виглядає ефектно і навіть святково. Одразу зрозуміло, що дівчина багато годин сиділа перед дзеркалом.

 

Відкрите чоло в поєднанні з довгим волоссям створюють витягнутий силует. Навіть круглі щічки будуть виглядати набагато меншими. Обов’язкова умова — зачіска повинна бути на 12 см нижче за лінію підборіддя. Так волосся утворює непомітну вертикальну лінію і створює оптичну ілюзію.

Важливо виробити у себе звичку не закладати пасма за вуха. У цьому випадку вилиці відкриваються і весь ефект зникає. Ви будете здивовані, але з цією зачіскою нікому і на думку не спаде, що у вас кругла форма обличчя. Ну тільки якщо ви не вирішите зібрати волосся у хвіст.

Для власниць довгого волосся

Сьогодні все менше дівчат залишають довжину нижче плечей. З такими волоссям складніше. Воно вимагає особливого догляду, у нього часто січуться кінчики. Але, разом з тим, це дивовижно, жіночно і гарно. А ще зменшується округлість обличчя. Але є невелика родзинка, яка дозволить зробити обличчя візуально ще більш витягнутим.

Цей прийом передбачає стрижку-драбинку, коли довжина пасом поступово подовжується. Волосся можна витягнути феном або зобразити його природну хвилястість за допомогою гелю.

Коротка стрижка

Стилісти довели помилковість думки, що з круглим обличчям потрібно відмовитися від дуже коротких зачісок. Нижче представлений варіант “Зимової вишні”, який може виглядати дуже привабливо і навіть гламурно. Більше того, він анітрохи не збільшує ширину обличчя. За рахунок того, що відкриваються плечі, шия здається більш довгою.

Але є одна хитрість. Класичний варіант цієї стрижки краще за все підходить власницям витягнутих рис обличчя. Тому обговоріть з перукарем варіант асиметрії. Одна сторона повинна бути трохи довша за іншу.

Асиметрія

Тут весь ефект полягає в тому, що кожне пасмо має свою довжину. В результаті створюється оптична ілюзія, яка відволікає від округлості обличчя.

Знову ж таки, важливо, щоб довжина починалася нижче лінії підборіддя, а асиметрія була не надто глибокою, ближче до центральної лінії проділу. Тоді зачіска виглядатиме природно і для робочих буднів, і для свят.