На День міста у Зборові відбулися святкування з нагоди 370-річчя Зборівської битви

21.08.2019 08:43   Джерело: Свобода
Опубліковано : Новини Тернопільщини

Урочини відбувалися протягом суботи та неділі 17-18 серпня. У  суботу у Зборові  відбувся турнір з міні-футболу та розпочала роботу наукова конференція. А в неділю відбулися святкові заходи до 370-річчя Зборівської битви, що стала переможною для української армії. Епіцентром подій послужила Козацька могила.

Під супровід дитячого духового оркестру та козаків урочистою ходою пройшли представники влади, військові, духовенство та громадськість Зборова. Всечесні отці відправили панахиду біля Козацької могили та поклали квіти до пам’ятного знаку. 

Після цього розпочалася урочиста академія та святкова міні-програма, де лунали українські пісні й   танцювали козацького гопака. А наймолодших на святі чекали різноманітні атракціони, веселі забави.

null

 

null

 

null

Окрім концертних та інших святкових програм, відбулося погашення поштових марок, присвячених 370-річчю Зборівської битви.

Наступного дня гостей свята заполонили події фестивалю «Білий берег». Чудовий настрій своїми виступами зборівчанам та гостям міста подарували мистецькі колективи та солісти районного будинку культури, сільських будинків культури і клубів. На фестивалі діяли і численні виставки виробів народних майстрів.

Багато гостей відвідали і Всеукраїнський Пленер художників «Zboriv Art Battle». У заході взяли участь 15 художників із Харкова, Львова, Києва, Полтави, Тернополя, Сміли, Коломиї та інших міст України.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Свобода  

Коментарі