Зелене місто: У Тернополі найчистіше повітря в Україні

20.08.2019 20:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Тернопілля

У Тернополі повітря, як і впродовж останніх років, залишається найчистішим в Україні. Про це свідчить інфографіка, яку оприлюднив на своїй сторінці радник міністра охорони здоров’я України Матвій Хренов.

Згідно з цими даними, Тернопіль посів 1-ше місце із 39-ти міст України, які брали участь у дослідженні. Індекс забруднення атмосферного повітря в Тернополі становить 2,5. Стан повітря оцінювали за даними 129 спостережних постів.

У п’ятірку лідерів серед міст з найчистішим повітрям також входять Горішні Плавні, Ізмаїл, Чернівці та Світловодськ.

Серед міст з найбільш забрудненим повітрям вже кілька років поспіль лідирує Маріуполь. Однак високий рівень забрудненості не завжди прямо пов’язаний з великою кількістю шкідливих підприємств. Для прикладу високий рівень забруднення спостерігається в Одесі та Луцьку, де таких виробництв не має.

У свою чергу експерти прямо пов’язують чисте повітря з кількістю зелених насаджень в українських містах. І не в останню чергу своєю лідерською позицією у рейтингу міст України з найчистішим повітрям, Тернопіль завдячує власним «зеленим легеням».

«Експерти відзначають політику мерії Тернополя щодо збереження існуючих та створення нових зелених насаджень»

Також відзначають політику мерії Тернополя щодо збереження існуючих та створення нових зелених насаджень. Така політика гарантує, що найчистішим повітрям в Україні будуть насолоджуватися наші діти та правнуки.

Нагадаємо, минуло місяця в Українському Домі відбулася презентація проектів, поданих на відкритий архітектурний конкурс на кращий ескізний проект нового міського парку у Тернополі, площею 10,5 га, який буде розміщений на території мікрорайону №14 та обмежений вулицями Генерала М. Тарнавського, вул. Володимира Великого, вул. М. Липницького та вул. Київською.

Загалом в рамках акції «Тернопіль – найзеленіше місто», цього року на міській території було висаджено понад 4000 зелених насаджень. За планами мерії Тернополя, загальна площа зелених насаджень становитиме 40 % від усієї території міста. Таке завдання поставив міський голова Сергій Надал і це прописано у Концепції комплексного озеленення м. Тернополя.

null

За матеріалами ТМР


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі