Тролейбуси і комунальні автобуси: З 1 вересня проїзд для студентів та учнів у комунальному громадському транспорті Тернополя буде безкоштовним

20.08.2019 10:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Тернопілля

З початку вересня проїзд в електричному громадському транспорті Тернополя та у комунальних автобусах для учнів і студентів буде безкоштовним. Таким правом зможуть скористатися усі власники учнівської/студентської «Картки тернополянина».

Як повідомляє мерія Тернополя, вже з 1 вересня всі учні та студенти міста, які мають «Картку тернополянина», зможуть безкоштовно їздити у міських тролейбусах та комунальних автобусах. Відтак, для проїзду їм необхідно буде лише пред’явити відповідну учнівську/студентську карту та отримати квиток за проїзд.

За словами міського голови Тернополя Сергія Надала, прийнято рішення надати право на безкоштовний проїзд не лише у тролейбусах, а й в комунальних автобусах.

«Студенти та учні мають змогу їздити безкоштовно не лише у тролейбусах, як повідомлялося раніше, а й в комунальних автобусах. Відповідно до концепції транспортної реформи Тернополя, на вулицях нашого міста з’явиться майже 100 великих комунальних автобусів. І всі пільги на поїзд будуть збережені», – зазначив Сергій Надал.

Вказана послуга є безкоштовною при умові, що «Соціальна карта тернополянина» категорії «Учнівська» не пошкоджена. Термін виготовлення нового електронного квитка – до трьох днів.

Сергій Надал: «Відповідно до концепції транспортної реформи Тернополя, на вулицях нашого міста з’явиться майже 100 великих комунальних автобусів. І всі пільги на поїзд будуть збережені»

Нагадаємо, що окрім учнів та студентів, право на безкоштовний проїзд у громадському транспорті міста мають також пільгові категорії населення при пред’явлені відповідної «Картки тернополянина». Зокрема, всі категорії пільгового населення і надалі перевозитимуться безкоштовно та в необмеженій кількості у тролейбусах, маршрутках та автобусах міста. Учасники бойових дій і добровольці також надалі їздитимуть безкоштовно та без обмежень при наявності посвідчення «Учасника бойових дій» чи посвідчення добровольця.

Увага!»Картки тернополянина» мають право виготовити усі учні та студенти, які навчаються в освітніх закладах Тернопільської громади, незалежно від місця реєстрації.

До слова, випускникам, які закінчили школу у 2019 році, не потрібно виготовляти новий електронний квиток для того, щоб користуватися тарифами проїзду у громадському транспорті для студентів. Адже, для переоформлення електронного квитка «Соціальна карта тернополянина» категорії «Учнівська» у «Студентську», необхідно звернутися у ТОВ «Системний зв’язок» (вул В. Чорновола, 1, ІІ поверх), написати заяву та долучити до неї студентський квиток навчального закладу, куди ви вступили (якщо йдеться про заклад вищої освіти м. Тернополя).

Виготовити пільгову персоніфіковану картку можна в Оператора електронних систем міста за адресою вул. В. Чорновола 1, ІІ поверх. Із собою необхідно мати паспорт, ідентифікаційний код та посвідчення. Картка для пільговиків виготовляється безкоштовно впродовж 20-25 робочих днів.

Віра Сотник


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі