Цього року на Тернопільщині поменшало першокласників

20.08.2019 09:13   Джерело: За Збручем
Опубліковано : Новини Тернопілля

11 600 учнів вперше переступить шкільні пороги на Тернопільщині, – повідомили в управлінні освіти і науки ОДА. Цього року першачків на 800 осіб  менше, ніж минулоріч, - пише За Збручем.

Пов’язано це з демографічною ситуацією, що спостерігається останніми роками у нашому регіоні.

Навчатимуться діти за програмою Нової української школи, яку другий рік практикують в області.

«У Новій українській школі діти, граючись, навчаються. Відтак цього року першокласники також отримають для навчання нові комплекти конструкторів LEGO. Реформа освіти йде від початкової ланки, оскільки вона покликана формувати особистість. До прикладу, у першому класі немає оцінювання. Може бути прийнятним лише словесне оцінювання-заохочення. Окрім цього, вчителям не рекомендовано використовувати червону ручку. А діти можуть писати у свої зошитах, як завгодно, навіть олівцями, якщо їм так зручніше», – розповідає начальник управління освіти і науки ОДА Ольга Хома.

Першокласників у школах області мають забезпечити спеціальними стільцями і столами, а також необхідними навчальними матеріалами. Відповідальні за матеріальне забезпечення шкіл не лише освітяни, а й представники місцевого самоврядування.

Софія Романська


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: За Збручем  

Коментарі