Серіал «Кріпосна»: знімали у Вишнівецькому палаці, а б’є рекорди з переглядів у Польщі

Події розгортаються у середині ХІХ ст. напередодні скасування кріпосного права.

19.08.2019 21:13   Джерело: nova.te.ua
Опубліковано : Новини Тернопільщини

А пам’ятаєте, як наш Вишнівецький палац «дебютував» у кіно? Торік тут відбувалися зйомки багатосерійної костюмованої драми «Кріпосна»: палац (у зйомках був «задіяний», так би мовити, його екстер’єр) приймав незвичайних «гостей» — акторів, переодягнутих у строї XIX століття, операторів, гримерів, режисерів з кінохлопавкою…

Зйомки багатосерійної костюмованої драми «Кріпосна» проводили телеканал СТБ спільно з кінокомпанією Film.ua.

І, окрім палацу Вишневецьких, зйомки відбувалися у садибі Чечеля (с. Самчики, Хмельницька область), палацово-парковому ансамблі «Качанівка» (Чернігівська область), музеї ім. Пирогова у Вінниці, Житомирській обласній філармонії та інших місцях. У драмі знімалися Станіслав Боклан, Ольга Сумська, Катерина Ковальчук, Олексій Яровенко, Марк Дробот, Олеся Жураковська, Михайло Гаврилов, Ксенія Мішина та інші. Режисери фільму — Фелікс Герчиков та Максим Литвинов.

Події розгортаються у середині ХІХ ст. напередодні скасування кріпосного права.

— Ідею костюмованої драми, зазначають автори стрічки, ми виношували давно. Якщо подивитись на успішні серіали останніх років, то запит на такі проєкти достатньо високий. Це явище, яке неможливо ігнорувати. Люди люблять дивитись гарні костюмовані історії, де є пристрасть, інтриги, сльози та кохання. Ти неначе переносишся в іншу, страшенно гарну епоху. Події відбуваються у ХІХ столітті. Наша історія – це час неймовірного вбрання: об’ємні сукні, на які використовували кілометри тканини, рюші, мереживо, банти… Такі історії – це завжди красиво, це завжди про кохання, шляхетність, про боротьбу піднесеного з низьким та негідним…

Прем’єра першого сезону мелодраматичного серіалу «Кріпосна» відбулася цьогоріч у лютому на телеканалі СТБ. За перший тиждень показу він очолив рейтинги трансляцій усіх каналів України в будні.А нині «Кріпосна», в якій є і тернопільська «нотка», б’є рекорди переглядів у Польщі! Польський суспільний мовник TVP1 став першим іноземним каналом, який купив права на показ “Кріпосної”, для нього серіал переозвучили польською мовою. Першу серію “Кріпосної” подивилося 1,01 млн. осіб, до останнього епізоду кількість глядачів зросла до 2,28 млн. осіб. Польські ЗМІ ставлять цей серіал в один ряд із бразильською «Рабинею Ізаурою» і турецьким «Величним століттям».


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: nova.te.ua  

Коментарі