В тернопільських школах з’явиться новий предмет

Опубліковано:
19 Серпня, 2019

Школярів в Україні планують навчати фінансовій грамотності задля того, щоб вони могли раціонально розпоряджатися коштами.

Міністерство освіти і науки України вирішило навчати дітей фінансової грамотності та в рамках цього курсу вже розробило завдання, які повинні інтегруватися для розвитку цих навичок в обов’язкові предмети шкільної програми. Про це розповіла міністр освіти і науки Лілія Гриневич під час відкриття Всеукраїнського турніру юних знавців курсу “Фінансова грамотність”, повідомляють Ukr.Media.

Лілія Гриневич пояснила, що навіть ті школярі, які нині обирають курс “Фінансова грамотність” як додатковий курс, вже мають можливість дізнатися про правила успішного та відповідального поводження з грошима.

Проте, міністр освіти і науки вважає, що цього недостатньо

“Фінансова грамотність — одна з ключових компетенцій Нової української школи (НУШ), і вона вже закладена в законі “Про освіту”. І попри те, що 1-й клас НУШ буде набиратися лише у 2018 році, а 12 — лише у 2030-му, завдяки цьому курсу ми напрацювали матеріали для всіх класів і для всіх вікових груп. Це величезна робота, яка була зроблена на випередження. Фактично зараз ми у всі програми базової школи включили завдання, орієнтовані на розвиток фінансової грамотності, але це має бути здійснено більш системно і для всіх класів школи”, — пояснила Лілія Гриневич.

 

За словами міністра, зараз курсом охоплено 1100 шкіл і близько 27 000 учнів. Лілія Гриневич вважає, що навички фінансової грамотності повинні освоїти всі, хто закінчив школу в Україні.

“Фінансова грамотність повинна стати надбанням кожного, хто закінчив школу в Україні. Випускник в Україні повинен отримати ті навички, які потім допоможуть йому стати успішною людиною. Фінансова грамотність є одною з таких навичок. Я думаю, що цей курс допоможе дітям стати консультантами у власних сім’ях, потім допомогти іншим людям. Адже критичне мислення, прийняття самостійних рішень, вміння брати на себе відповідальність — це кращі досягнення, які повинні мати кожна освічена людина”, — зазначила міністр.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: