Приїхали з різних країн світу: як відбулася проща мігрантів на Тернопільщині

17.08.2019 20:13   Джерело: Наш день
Опубліковано : Новини Тернопілля

Родини заробітчан і мігрантів об’єднала Міжнародна піша проща на Тернопільщині.

Уже 14-те за рахунком паломництво відбулося минулих вихідних.

Про підсумки прощі розповіли у Тернопільсько-Зборівській архиєпархії УГКЦ.

– Учасники Міжнародної пішої прощі родин мігрантів та людей доброї волі «Самбір-Зарваниця» прибули 9 серпня до Марійського духовного центру, подолавши за вісім днів 300 кілометрів шляху. Цьогорічне паломництво проходило під гаслом «Коли ви молитесь». Участь в ній взяли понад 300 прочан, серед яких заробітчани з 16 країн світу, зокрема з Угорщини, Італії, Чехії, Німеччини, Польщі, Іспанії, Канади, США, Нідерландів, Швеції, Великої Британії, Мексики, Румунії, Греції, Словенії, Ізраїлю. Окрім того, пішу прощу йшли родичі мігрантів з 12 країн світу.

Прибувши до Зарваниці, паломники спільно молилися перед чудотворною іконою Зарваницької Матері Божої. Опісля у крипті дзвіниці Марійського духовного центру відслужили панахиду за о. Василем Поточняком, який  був засновником та першим духовним опікуном цієї прощі. Також традиційно відбувся вечірній похід зі свічками до чудотворного місця.

– Крім спільної молитви, паломники працювали в групах, брали участь у фестивалі мігрантської творчості, а пізно ввечері відвідали фестиваль кукурудзи, який вже традиційно відбувається в часі прощі, – розповіли в єпархії.

Нагадаємо, о. Василь опікувався греко-католицькою спільнотою у Болоньї (Італія). Паломництво «Самбір-Зарваниця» він започаткував у 2006 році.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Наш день  

Коментарі