Молодь з Хоросткова два тижні гостювала у Польщі та Німеччині

Опубліковано:
16 Серпня, 2019

В рамках німецько-польської програми обміну молоді.з 29 липня по 12 серпня група юнаків та дівчат з Хоросткова та Тернополя перебувала в Польщі та Німеччині.

Ольга Лівель, заступниця міського голови м. Хоростків: “Традиційно дружньо – гостинно для нас вкотре виступила Новотомишльська Академія Пілкарська (місто Новий Томишль) на чолі з директором Петром Костецьким. Цього року юні хоростківчани відпочили в таборі на Балтійському морі. Діти дуже задоволені сонцем-морем-пляжем, мали пізнавальні прогулянки, ранкові руханки, спільні вечірні ігри, банси (спільні танці), дискотеки, басейн, шопінг-походи з поглибленим вивченням фінансової грамотності. Екзотичними несподіванками двотижневого таборування виявились мандрівка у справжню пустелю Національного парку Видми (м. Леба), а також вихід у відкрите море на загубленому піратському кораблі та екскурсії портом Дарлово.”

Кородинатор проекту з української сторони Галина Комінко, практичний психолог Хоростківської ЗОШ №2 додає: «Окремою частиною мандрівки став візит в Німеччину, а саме – м.Бізенталь. Мета – спортивний молодіжний фестиваль. Участь у цьому заході взяла молодь Німеччини, Польщі та України, змагаючись у різних видах спорту. Хоростківські аматори стали призерами футбольного турніру, виборовши третє місце, за що нагороджені пам’ятним Кубком. Окрім спортивної частини, хоростківчанки танцюристки хореографічного колективу “Едельвейс” під керівництвом Світлани Ангел представили господарям та глядачам мистецтво українського танцю.”

Заступниця міського голови Ольга Лівель зустрілась із міським головою м.Бізенталь Карстеном Вручем. Розмова ішла про взаємні плани налагодження двосторонньої співпраці та партнерства в реалізації спільних проектів між містами Хоростків та Бізенталь. а також Ольга Лівель передала слова вдячності господарям за гостинність та теплу зустріч.

Завершенням мандрівки стала оглядова «bus-екскурсія» столицею Німеччини із відвідуванням визначних культурних, історичних та спортивних місць.

Ірина Сторож, мати учасниці мандрівки: “Це була чудова поїздка! Завдяки прекрасній організації, чудовій дружній атмосфері, зусиллям енергійних, креативних і просто веселих людей, які займались нашими дітьми, ці два тижні запам’ятаються їм на все життя! Такі програми відкривають дітлахам нові горизонти. Величезне дякую усім, хто організовував та супроводжував наших дітей! Щиро дякуємо п. Петру Костецькому – керівнику Новотомишльської футбольної академії за організацію цього проекту, координатору проекту в м.Хоростків Галині Комінко, за ініціювання таких важливих речей, націлених на здоровий та всебічний розвиток молоді, та всім причетним до комфортного та безпечного двотижневого перебування наших дітей закордоном.”

Очолили Хоростківську групу юних мандрівників заступниця міського голови Ольга Лівель, ініціатор та координатор даного проекту Галина Комінко та заступниця директора з виховної роботи ЗОШ №2 м.Хоростків Ірина Музика, взявши на себе відповідальність за життя та здоров`я дітей протягом цих двох тижнів.

Проект фінансовано Програмою польсько-німецького обміну молоді.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Фото: Ольга Лівель

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #відпочинок, #діти, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: