На Тернопільщині хліб дорожчатиме і надалі

Опубліковано:
15 Серпня, 2019

Із січня по червень 2019-го ціна хліба в Україні зросла на 9%, свідчать дані Держстату. У липні вартість підскочила ще на 0,7%. До кінця осені хліб, борошно та макаронні вироби можуть подорожчати на 15%, прогнозують експерти Економічного дискусійного клубу.

У грудні торік пшеничний хліб із борошна вищого ґатунку коштував 21,8 грн/кг. Цьогоріч у червні — 24,1 грн/кг. Кілограм житнього хліба подорожчав із 18,3 до 20 грн. Пшеничний з борошна першого ґатунку — з 17,5 до 19 грн/кг. Півкілограмовий батон — із 12,6 грн до 13,5 грн.

— Цьогоріч отримаємо гарний урожай зерна, — говорить економіст Олександр Охріменко, 54 роки. — Але ціна на хліб залежить від вартості палива і добрив. Вони відчутно подорожчали. Ніхто не продаватиме зерно нижче від собівартості, скільки б його не виростили. Тому найближчим часом зниження ціни на хліб не побачимо.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #хліб, #ціна
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: