Допрем’єрний показ документального кіно стартував у Тернополі

Опубліковано:
14 Серпня, 2019

Допрем’єрний показ документального фільму «Дубно. На скрижалях історії» відбувся у бібліотеці-музеї «Літературне Тернопілля». Це спільна праця талановитої команди однодумців:  знімальної групи творчої студії “Leleka West” та “Тернопільської Кінокомісії”.

Режисер фільму наш краянин Богдан Голич відзняв стрічку на замовлення Дубнівської міської ради. Відтепер це буде цікава захоплююча  туристична візитівка. Греко-католицька церква Воскресіння Господнього, місцевий музей, зйомки з висоти пташиного лету, інтерв’ю у відомих людей міста, мальовничі краєвиди тощо. У зйомках фільму допомагала ГО «Тернопільська Кінокомісія», оператори Василь Процишин та Макс Мельник, консультант Володимир Кисельчук, генеральний продюсер стрічки, експерт «Тернопільської Кінокомісії» Володимир Ханас. Розповідає учасниця перегляду Світлана Притоляк (ТНПУ): « Мала нагоду бути присутньою на прем’єрі. Режисер і вся знімальна група молодці! Вітаю! Хороша професійна робота! Майстерно схоплені кадри, цікаві ракурси. Успіху вам надалі!». І це справді так. Адже фільм надихає на позитив: надзвичайно світлий та пізнавальний. Вперше фільм покажуть у день Незалежності 24 серпня. Бюджет фільму 35 тисяч гривень, технічними роботами і монтажем займалася «Тернопільська Кінокомісія». Сучасне документальне кіно може зняти кожен через доступність відповідних інструментів. « Однак не варто забувати, що в дитячому садочку ми всі починаємо вивчати букви. Однак хтось стає письменником, а хтось – ні. Для мене, – каже відомий режисер Геннадій Кофман,  – процес створення фільму – майже сакральне дійство, яке забирало в мене та моїх колег купу нервів та сил. А мій син може зняти, змонтувати і викласти у мережу відео по дорозі з університету додому. Це насправді ознака нової цивілізації і нових способів комунікації. Наприклад, повнометражний фільм з багатомільйонним бюджетом може зібрати в мережі 30-40 переглядів. А відео школяра з телефону — мільйони. Документальне кіно – це кіно без меж».

До слова. Згадане кіно «Дубно. На скрижалях історії» створили за 7 днів. Майстерність, талант, спільна ідея, підтримка – вирішують практично все і дуже швидко.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Фото: Валентина Семеняк

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #показ, #тернопіль, #тернопільські новини, #фільм
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: