У Демидівці презентовано виставку «Історичні екскурси в урочищі Шанків Яр»

Опубліковано:
13 Серпня, 2019

12 серпня в Будинку культури смт Демидівка відбулась презентація пересувної виставки «Історичні екскурси в урочищі Шанків Яр».

На захід завітали селищний голова Віктор Іщук, вчителі, працівники закладів культури, молодь, представники ЗМІ району.

Співавтор проекту Сергій Щербатюк ознайомив з проектом, виконаною роботою у напрямку популяризації історичної спадщини археологічної пам’ятки. Також поділився планами на найближчий час, анонсувавши семінар у Хрінниках.

Археолог, учасник команди проекту Антон Панікарський під час презентації розповів про історію дослідження Шанкового Яру та найвідоміші знахідки. Серед них це найдревніше зображення рала, знаряддя рибалки-невра. Цікаво було присутнім дізнатись і про поселення готів та артефакти, пов’язані з ним – жорна і фігурку стародавнього божества Сарапіса.

Таким чином, суто наукове надбання було представлене у популярній доступній формі, виставка зацікавить учнівську і студентську молодь.

Виставка діятиме до 18 серпня у фойє Будинку культури смт Демидівка. Згодом – помандрує містами і об’єднаними територіальними громадами Рівненщини.

Проект «Історичні екскурси в урочищі Шанків Яр» реалізується громадською організацією «Сприяння розвитку села» за підтримки Українського культурного фонду.

null

 

null

 

null

 

null

ГО «Сприяння розвитку села»

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #виставка, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #село, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: