У Львові пройшов Львівський регіональний форум медичного туризму

12.08.2019 19:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Тернопілля

6 – 9 серпня у Львові проходив Львівський регіональний форум медичного туризму (Lviv Region Healthcare Tourism Forum), який відвідали гості з більш як 15 країн світу. Організаторами заходу стали Львівська обласна державна адміністрація, Міністерство економічного розвитку і торгівлі України, Українська асоціація медичного туризму за підтримки Global Healthcare Travel Council.

null

Форум розпочався з ознайомчих візитів в лікувально-оздоровчі заклади Львова, після чого на учасники відвідали Моршин та Трускавець. Згідно програми форуму другого дня форуму (8 серпня) в Edem Resort Medical & SPA було проведено «Міжнародну конференцію медичного туризму, курортів та рекреації».

null

Під час відкриття конференції голова Львівської обласної державної адміністрації Маркіян Мальський наголосив на важливості спільної роботи у напрямі розвитку галузі медичного туризму Львівщини.

«Сьогоднішній форум свідчить про те, що є дуже активна і чітка позиція держави щодо розвитку медичного туризму. Можна впевнено сказати, що це буде одним із пріоритетів регіонального розвитку. Львівщина має великий потенціал у цій сфері. Це шанс для економічного розвитку регіону, поштовх для динамічного прогресу туристичної галузі, а також можливість для українських лікарів достойної роботи на Батьківщині», – зауважив пан Маркіян.

null

Від імені Львівської обласної ради з відкриттям конференції привітав заступник голови Володимир Гірняк: «Тематика медичного та оздоровчого туризму надзвичайно актуальна. Насправді у нас прекрасні природні умови і розвинена інфраструктура, які сприяють розвитку медичного туризму. Головне – найближчим часом нам треба осучаснити чинне законодавство у цій царині».

Робота на ринку медичного туризму – це конкуренція за увагу і довіру пацієнта-туриста та формування оптимального співвідношення ціни з якістю, переконана в.о. директора департаменту туризму та курортів Міністерства економічного розвитку та торгівлі України Віталіна Мартиновська.

«Вважаю, що український сегмент медичного туризму здатний гідно конкурувати на світовому ринку медичних послуг, зокрема, і за рахунок високої якості надаваних послуг за адекватною ціною», – повідомила пані Віталіна під час відкриття конференції.

Президент Асоціації медичного туризму України Віолетта Янишевська наголосила, що в Україні є чимало закладів, які приймають іноземних пацієнтів, кількість яких щороку зростає. Це відбувається, зокрема, й завдяки високому професіоналізму українських лікарів.

«Близько 65 тисяч пацієнтів минулого року в’їхали в Україну з метою отримання лікування, зокрема щодо онкології, офтальмології, пластичної хірургії, естетичної медицини, репродуктивної медицини та реабілітації. У сфері оздоровчого туризму ця цифра значно вища. Водночас, за приблизними підрахунками, на лікування за кордон виїхали понад 160 українців», – сказала Янишевська.

null

На Міжнародну конференцію медичного туризму, курортів та рекреації прибува також президент «Turkish Healthcare Travel Council» Емін Чакмак який зауважив, що Україна за 5 років може досягти кількох мільярдів надходжень лише зі сфери медичного туризму.

null

У рамках конференції виступив старший віце-президент Національної туристичної організації, віце-президент Міжнародної торгової палати ICC Ukraine Тарас Демкура, який розповів про потенціал даних організацій для розвитку медичного туризму в Україні.

«Наша країна дійсно має великий потенціал у цій сфері, унікальні природні ресурси, досвід у лікуванні та оздоровчі програми, успішні результати та професійних лікарів, які постійно розвиваються та достойно конкурують з іноземними колегами. Сьогодні медичний туризм – це світовий тренд. Його темпи щорічно зростають, як і можливості, яких не можна упускати. Переконаний, що робота у цьому напрямку дозволить розширити можливості медичних закладів Львівщини, а в перспективі – покращить якість надання медичних послуг в Україні загалом», – розповів Тарас Володимирович.

null

Тарас Демкура також озвучив послуги ICC Ukraine у сфері «Здоров’я та медичний туризм в Україні», до яких відносяться: інформаційний супровід клінік, санаторно-оздоровчих комплексів за кордоном, експертне/оціночне вивчення їх діяльності; аналітичні дослідження, аналіз ефективності діяльності; проведення спеціалізованих галузевих бізнес заходів; навчання персоналу розуміння функціонування сегменту медичного туризму; проведення тренінгів та навчальних семінарів тощо.

За додатковою інформацією звертатися до координатора проекту «Здоров’я та медичний туризм в Україні» ICC Ukraine Анни Гучок (095-53-107-23; office@smilemedtoure.com).

null

Після конференції відбулося також спілкування у форматі B2B. Слід зауважити, що учасниками Львівського регіонального форуму медичного туризму є професійні постачальники та баєри, які працюють у сфері медичного туризму. Цього року до Львівщини завітали представники області з медичних центрів, спеціалізованих клінік, санаторіїв, курортів і готелів, реабілітаційних центрів, медсервісних компаній та провайдерів медичного туризму з Саудівської Аравії, Бахрейну, Кувейту, Об'єднаних Арабських Еміратів, Азербайджану, Казахстану та Узбекистану.

null

Якщо всі озвучені під час форуму наміри будуть реально впроваджені, то Україна вже у найближчий час зможе залучити іноземні інвестиції в відновлення медичних та санаторно-курортних закладів Львівщини, а також і в готельно-ресторанну та туристичну сфери країни.

null

 

null

Використані матеріали:

https://www.facebook.com/lvivmedicaltourismcluster/;

https://loda.gov.ua/;

www.lvivoblrada.gov.ua;

www.ukrinform.ua.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі