Справа Кулака: медики, які видали хірургу Жидачівської лікарні фальшивий лікарняний, отримали догани

Опубліковано:
11 Серпня, 2019

20 травня чоловік звернувся до медиків зі скаргами про часті болі голови та хребта. Йому офримили лікарняний, призначили лікарства і процедури. За декілька днів Михайлюк знову прийшов до колег. Тепер він нібито підвернув ногу на футболі. Відтак лікарняний листок без жодного обгрунтування йому продовжили до 11 червня. А після цього чоловік отримав ще й гроші за період перебування на лікарняному.

Про це повідомив Володимир Кулак.

Проте, як з`ясувала медична обласна комісія у документах Михайлюка відсутні результати проходження процедур та аналізів, які обов`язково потрібні при таких скаргах.

-Враховуючи не описані скарги при первинному огляді, розбіжності між даними даними клінічного огляду пацієнта, виставленим діагнозом та призначеними обстеженнями, відмову від фізіопроцедур, порушення режиму, члени комісії не можуть підтвердити факт захворювання, обгрунтованість виставленого діагнозу та перебування на листку непрацездатності, – йдеться у висновку.

За це лікуючі лікарі та завідувачі відділень отримали догани від головного лікаря.

Нагадаємо, 12-річний Роман Кулак помер 27 червня 2017 року. Йому не змогли вчасно діагностувати у Жидачівській районній лікарні скрут тонкої кишки. Попередні висновки медичного розслідування були оприлюднені 25 вересня 2017 року, а 6 жовтня експерти надали кінцеву резолюцію. Вони зазначили, що смерть настала унаслідок порушення роботи життєво важливих органів та сильну токсикацію організму. Причиною смерті став заворот тонкого кишківника. Винними у неправильному діагностуванні та лікуванні пацієнта були визнані медики Жидачівської районної лікарні.

На лаві підсудних опинилися лікар-інфекціоніст Ганна Чущак та хірург Юрій Михайлюк.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Жидачів, #лікарня, #роман кулак
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: