«Ми здаємо в оренду землю, але отримані кошти вкладаємо в село»: Зборівське ОТГ презентує свої здобутки

Опубліковано:
9 Серпня, 2019

Зборівська ОТГ, в рамках проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні», поділилася своїми здобутками. Для того щоб подивитися як розвивається громада, зібралися представники місцевого самоврядування, сільські голови та члени івано-Франківського регіонального відділення «Асоціації міст України».

Голова Зборівської міської ОТГ Максимів Руслан представив роботу своєї команди. Ремонт доріг, оновлення шкіл та садочків – усе це показали гостям. Також презентували інвестиційні проекти, а саме: будівля вітряних електростанцій, сміттєпереробного заводу тощо. Як зазначив керівник ОТГ, вони намагаються не перешкоджати людям відкривати власну справу, а інколи навіть помагати їм. Так, наприклад, у Зборові планують побудувати забійний цех, який надасть 250 робочих місць. Основним джерелом доходу ОТГ все-таки залишається оренда землі.

null
 
null

«Ми стараємось виставляти на аукціон землю від 20 г Менше просто не має сенсу. Гроші від оренди землі ми вкладаємо в ті села де вона була орендована, тому що люди нас не зрозуміють. Скажуть, що ми віддаємо землю з їхнього села, а нічого не даємо у віддачу», — розповідає голова Зборівської міської ОТГ Максимів Руслан.

Гостів також мали змогу розпитати й подивитися на наочний результат роботи територіальної роботи. Школа та дошкільні заклади привернули найбільшу увагу людей. Нові фасади, меблі та техніка — усе це показали та розказали директори установ. Найбільш вражені люди були дитячим садком у с. Олієве, на ремонт якого потратили близько пів мільйону гривень. Як розповідає староста села Володимир Гончаренко, діти не лише з радістю приходять в дитсад, а й не хочуть з нього йти.

null

«Раніше в селі взагалі не було дитячого садка. Колись була створена група короткого перебування дітей при сільській раді, де діти на три години залишалися і підготовлювалися до школи. Потім ту групу закрили. При створенні громади ми уже мали змогу утворили садочок у селі», — розповідає староста села Володимир Гончаренко.

Загалом, до Зборівської територіальної громади, яка була створена у листопаді 2017 року, увійшло шістнадцять сільських рад. На території громади функціонують: двадцять три школи, п’ять дитячих садків, п’ять амбулаторій, двадцять п’ять ФАПів, одна центральна районна лікарня та одна станція швидкої допомоги.

До слова, Тернопільське регіональне відділення Асоіацій міст України презентує Зборівську ОТГ як найкращий приклад децентралізації.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Асоціації міст України, #децентралізація, #Зборівське ОТГ, #тернопіль
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: