Патріарх Варфоломій показав Зеленському собор Святого Георгія та провів до кортежу

Опубліковано:
8 Серпня, 2019

У Стамбулі закінчилася зустріч Вселенського Патріарха Варфоломія з президентом України Володимиром Зеленським, повідомляє Укрінформ.

“Ми раді вітати вас у Вселенському Патріархаті. Вітаємо вас із обранням президентом. Віримо у ваше успішне служіння на цій посаді”, – привітав Варфоломій українського президента.

Після переговорів та ланчу, який Вселенський Патріарх дав на честь президента України, Варфоломій провів його храмом Святого Георгія.

“Про все. Про все, що бентежить всіх, говорили. Я дуже радий, що ми маємо тут потужну підтримку не тільки на політичному рівні”, – сказав Зеленський, від’їжджаючи з Патріархії.

Патріарх Варфоломій провів президента України до кортежу.

Після зустрічі  з Вселенським Патріархом президент відбув на зустріч у компанію Baykar Aerospace and Defense, яка випускає безпілотники, де він ознайомиться з виробничими потужностями та поспілкується з українськими пілотами, які проходять навчання на тренувальній базі цього підприємства.

Як повідомлялося, 7-8 серпня президент України Володимир Зеленський перебуває з офіційним візитом у Туреччині, у рамках якого була запланована зустріч з Вселенським Патріархом Варфоломієм.

Директор Департаменту у справах релігій та національностей  Андрій Юраш назвав цей візит важливим, оскільки розвиток стосунків з Фанаром є основою і запорукою релігійної стабільності України.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #варфоломій, #зеленський, #зустріч, #константинополь, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #томос
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: