На Тернопільщину прилітав очільник УПЦ МП Онуфрій

Опубліковано:
8 Серпня, 2019

До Почаєва, 5 серпня, прилітав очільник УПЦ МП Онуфрій. Уже традиційно митрополит Онуфрій своїм транспортом гелікоптер. Про це повідомляється “ЗаЗбручем”  з посиланням  на офіційний сайт Почаївської Лаври.

Як зазначається, прибуття глави Православної церкви московського патріархату було з нагоди свята Адже, 5 серпня Православна Церква вшановує Почаївську ікону Божої Матері, в пам’ять про врятування Почаївської обителі від нашестя турків в 1675 році під час Збаражської битви. За літургією служили понад 20 архієреїв УПЦ МП, серед яких і були представник з окупованих територій — митрополит Луганський і Алчевський Митрофан, якого звинувачують у співпраці з окупантами.

Після закінчення пізньої Літургії відбувся хресний хід по території монастиря під час якого чудотворний образ Божої Матері було перенесено в Успенський собор.

До слова, транспортний майданчик, де зупинився гелікоптер УПЦ МП Онуфрія, був збудований ще за вказівкою екс-президента Януковича. Згодом, ця земля повинна була роздана військовим.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #очільник УПЦ МП Онуфрій, #почаїв, #тернопіль
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: