«Нехай це товариська гра, але це на честь героя України» — демонструють тернополяни

Опубліковано:
7 Серпня, 2019

На честь героя України Віктора Гурняка відбувся товариський матч між збірними 77 курінь УПЮ ім. Івана Гавдиди та збірною музикантів, ведучих, акторів, режисерів «Вставай Сонце». Такою подією спрямована на те щоб вшанувати не лише загиблого тернополянина, а й усіх військових, які віддали своє життя у російсько-українській війні.

«Наш матч сьогодні присвячений відомому військовику батальйону АЙДАР, редакторові, пластуну, фотокореспонденту Віктору Гурняку. Сьогодні присутні його родичі, його донечки й ми хочемо таким чином вшанувати його пам’ять», — розповідає організатор заходу Андрій Підлужний.

Матір Віктора Гурняка завжди підтримує такі заходи. Як зазначає жінка, коли Андрій Підлужний запропонував провести матч пам’яті вона зразу погодилась. Адже, така подія лише показує, що люди пам’ятають про її сина.

«Нехай це товариська гра, але для мене це знакова подія, тому що люди шанують і пам’ятають. Для міста це добре, для пласта також, бо вони мають свого героя. Щоб не проводили в шану і пам’ять ми тільки «за» і завжди будемо підтримувати», — розповідає мати загиблого Марія Гурняк.

Для пластунів ця подія стала знаковою, адже вони грали у матчі в честь їхнього героя — Віктора Гурянка, який є один зі співзасновників та перший курінний куреня ч. 77 імені Івана Гавдиди.

«Такий матч є особливим для нас, адже він вшановує нашого героя. Насправді, не важливо хто переможе, адже це робиться заради пам’яті », — розповідає пластун 77 куреня Богдан Антимис.

Перед початком гри, військові, держслужбовці висловили вдячність сім’ї загиблого. Зокрема, представник 44 артилерійської бригади подарував дочці Віктора Гурняка почесну таблицю артилерійця.

null

Сам матч тривав: перша частина — 2-тайми по 25 хв, та друга частина — пробиття пенальті. Між перервами організатори розігрували різноманітні призи. Спеціальні подарунки були від спонсорів проекту, зокрема для дітей Тернопільська пивоварня «Опілля» розігрувала квас. Для того щоб нікого не образити, організатори провели перегони — хто швидше добіжить до солодких призів.

null

Такі товариські матчі організатори проводять майже кожного тижня. Планують також провести матч зі журналістами «Кореспондент 1», «Кореспондент», зі Службою Безпеки України та ін.

 

null
 
 
null

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #"Вставай сонце", #77 курень ім. Івана Гавдиди, #віктор гурняк, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: