На Тернопільщині збільшується кількість дитячих втеч із дому. Діти віком від 14 до 18 років часто намагаються залишити батьківську домівку. Цього року, показник зниклих дітей значно зріс. Так, за сім місяців з дому зникло 110 дітей, тоді коли за січень-липень 2018-го ця цифра менша – лише 44 випадків.

Як розповідають в поліції, є різні причини чому діти йдуть із дому. Трапляються випадки, коли через насилля в сім’ї тікають жінки разом із дітьми, або ж через нещасне кохання.

« Із сімей, які перебувають в складних життєвих обставинах, діти тікають, щоб змінити своє життя на краще. Не виключення і діти з благополучних сімей. Вони йдуть із дому в пошуках пригод або щоб довести батькам свою самостійність. Ще одна причина втеч — соціальне сирітство та недостатня увага до дітей. Найчастіше тікають із дому дівчатка 14-18 років», — зазначає начальник відділу ювенальної превенції Петро Тихович.

Для того щоб діти не втікали із дому батькам слід слідкувати за їхньою поведінко. Замкнутість, агресивність, ігнорування батьків і їхніх прохань, небажання перебувати тривалий час удома — усі ці зміни в поведінці дитини можуть свідчити про проблеми чи складнощі у житті неповнолітніх. Тому, найкращий вихід у такій ситуації — це звернутися до сімейного або дитячого психолога.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #втеча, #діти, #насильство в сім'ї, #тернопіль
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: