Як військовослужбовці Національної гвардії України готуються до пішого патрулювання Тернополем (Відео)

Опубліковано:
6 Серпня, 2019

Військовослужбовці Національної гвардії України готуються до першого пішого патрулювання Тернополем. До цього гвардійці несли службу спільно зі співробітниками Національної поліції. Поки одна частина військових відпрацьовує прийоми рукопашного бою, інші вчаться затримувати порушника і проводити поверхневий огляд. Перед патрулюванням військові здають також і ряд нормативів, – пише Доба.

Один із них – за кілька секунд потрібно надіти наручники. До забезпечення правопорядку на вулицях Тернополя готуються не лише гвардійці, а й бойові собаки.

Після завершення тренування нацгвардійцям видають зброю і готують до виїзду в місто. Службу гвардійці нестимуть п’ять днів на тиждень по шість годин, утім час служби військових може бути змінений. Як зазначає командир другого стрілецького батальйону Дмитро Гуртовський, на даний час містом патрулюватиме 22 військовослужбовці Нацгвардії. Урочисте шикування та розвід нарядів відбувся на Театральному майдані Тернополя.

Тут нацгвардійцям розповіли, де саме вони патрулюватимуть, а це парки сквери, місця громадського відпочинку. Також шукатимуть квартирних та велозлодіїв.

Тепер представники Нацгвардії матимуть майже аналогічні права, як й поліцейські. Вони зможуть зупиняти авто, перевіряти документи, опитувати осіб, здійснювати поверхневу перевірку і огляд. Загалом по Україні для забезпечення правопорядку у новому форматі залучено близько 2000 патрульних, 100 службових собак та 100 одиниць автомобільного транспорту.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #нацгвардія, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #патруль, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: