Філарет відкрито закликав прихожан повстати проти Епіфанія та ПЦУ

Опубліковано:
5 Серпня, 2019

Очільник Київського патріархату переконаний, що глава ПЦУ ставить собі за мету повністю знищити УПЦ КП. А допомагають йому у цьому окремі чиновники часів Порошенка. Про це Філарет заявив вчора, 4 серпня, у Володимирському кафедральному соборі УПЦ КП.

Я служив 53 роки в соборі, не пропускаючи жодної літургії, жодного служіння. Тому я прошу вас – захистіть в першу чергу Київську патріархію і мене як патріарха. Звертайтеся до влади, протестуйте. Але протестувати потрібно і проти Епіфанія, оскільки все робиться під його керівництвом, – заявив Філарет. Відео його виступу було оприлюднене у Facebook.

Глава УПЦ КП переконаний, що люди, або захистити своє право на свободу віросповідання і совісті, мають звертатися до Президента України Володимира Зеленського, уряду та ВРУ.

У нас є свобода совісті і свобода релігії, а чиновники колишнього Президента Петра Порошенка не дають нам молитися. Нас виганяють. Де ж свобода в Україні? Де Конституція, де закони? Закони відверто зневажаються. Тому ми маємо захистити закони і нашу незалежну церкву Київського патріархату, – додав Філарет.

Окрім того, голова УПЦ КП переконаний, що: «Томос нічого, окрім руйнування Київського патріархату, не дав». І додав, що ні Томос, ні ПЦУ досі не визнала жодна Помісна Церква. Також Філарет каже, що «повне знищення Київської патріархії неминуче призведе до знищення України». 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #епіфаній, #філарет, #церква
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: