Володимир Бобко

Володимир Бобко

Депутат Тернопільської обласної ради, громадський діяч, політик

Так ми і танки з синіми мигалками дочекаємось на вулицях українських міст

05.08.2019 16:23   Джерело: TeNews
Автор : Володимир Бобко

Відтепер на вулиці українських міст для патрулювання випустять військовослужбовців Нацгвардії, які раніше могли патрулювати лише з поліцейськими. 

Згідно з новим законом, який вступив у дію з 1 серпня, нацгвардійці тепер патрулюватимуть в екіпіровці, озброївшись спецзасобами та штатною зброєю та зможуть здійснювати превентивні та поліцейські заходи примусу.

Ми звісно Трускавців не закінчували, але розуміємо, що виводити військових на вулиці українських міст забороняє Конституція. Зокрема ст. 17 ч. 4 прямо дозволяє українцям ігнорувати спроби гвардійців обмежувати їх права на пересування скажімо при спробі затримання. 

Зараз стало очевидно те, що це є наслідком того, про що я казав із самого початку, - аваковська реформа є провальною, селфокопи банально не можуть забезпечити порядок на вулицях, а бажаючих зробити селфі з чуваком в гарній формі не залишилось…

То може варто було дати більше прав місцевим ініціативам а-ля дружинникам? Такі як муніципальна поліція в Тернополі, які балансують на грані законності між бажанням навести лад у місті і законом, котрий покладає цю функцію лише на поліцію. Поліцію, а не нацгвардію, десантуру чи інші війська. 

Так ми і танки з синіми мигалками дочекаємось на вулицях українських міст…


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі