Тернополян застерігають не розпалювати вогонь на полях

Опубліковано:
5 Серпня, 2019

На Тернопільщині у розпалі жнива. Аби духмяний хліб потрапив на наші столи, необхідно дотримуватись елементарних правил пожежної безпеки при збиранні та зберіганні врожаю, – пише gazeta.te.ua.

Слід мати на увазі, що в період збирання врожаю КАТЕГОРИЧНО ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ спалювання стерні, післяжнивних залишків, розведення багать на полях, зокрема й на тих, де жнива закінчилися. Випалювання стерні та залишків соломи часто призводять до пожеж на сусідніх полях, вимкнення повітряних ліній електропередач надвисокої напруги, а також пожеж лісосмугових насаджень. Державі завдаються значні матеріальні та екологічні збитки. Відповідно до статті 245 Кримінального Кодексу України випалювання стерні, лугів, пасовищ, тягне за собою кримінальну відповідальність.

Управління ДСНС України у Тернопільській області звертається до сільгоспвиробників з попередженням: «ПАМ’ЯТАЙТЕ про небезпеку, що може виникнути саме через нехтування правилами пожежної безпеки. Чи варто легковажити та наражати на небезпеку людське життя, майно та матеріальні цінності? Пожежу значно легше попередити, ніж погасити!».

І, як доводить практика, перестороги рятувальників не є марними. Адже за лічені хвилини вогонь здатен звести нанівець багатоденну кропітку працю хлібороба.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #пожежа, #поле, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: