Як жартували в Заліщиках 80 років тому

03.08.2019 18:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Тетяна Яцечко-Блаженко

Сьогодні в музеях, аукціонах та приватних колекціях знаходиться багато ретро світлин та листівок, як стосуються міста Заліщики на Тернопільщині. І це не випадково, адже Заліщики були у міжвоєнний час відомим європейським курортом.

Що тільки не писали в тогочасних рекламних проспектах, аби привабити туристів. До прикладу:  «Якщо Закопане — це перлина Татр, то Заліщики — чорна українська перлина», «Заліщики — Подільська Рив’єра», «Заліщики – українські Кароліна, Флорида, Палм-Біч», «У Заліщики навіть жінки приїжджають без своїх чоловіків», «Крім відпочинку знайдете тут смачні персики, виноград, абрикоси, дині, кавуни і відчуєте, ніби ви в одній із країн Магомета».

У 1930-ті роки на території Заліщиків було багато пансіонатів і приватних вілл. Умови були нічим не гіршими, ніж на тогочасних курортах Франції та Італії. Електрика, радіо, телефон, асфальтовані дороги, смачні сніданки, європейські пляжі та розваги, хіба що не було WiFi. На березі  Дністрп було два пляжі, обладнані лежаками, роздягальнями, кортами, барами, танцювальними та спортивними майданчиками: «Сонячний», більший, і «Дикий», менший та інтимніший. 

Нам вдалось розшукати раритетну листівку, які відпочиваючі привозили на пам'ять із Заліщиків. Листівка датується 1930-ми роками. Місце видання її невідоме. На листівці намальовані відпочиваючі, яка плавають в човні на річці Дністер. Листівка носить жартівливий характер і насправді такі сюжети для нашого регіону є дуже рідкісні.

Тетяна Яцечко-Блаженко


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі