Блаженніший Святослав нагородив Патріаршою грамотою владику Василя Семенюка

Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав нагородив Патріаршою грамотою владику Василя Семенюка, архиєпископа і митрополита Тернопільсько-Зборівського, з нагоди трьох ювілейних дат:

«У вашому служінні сам Господь через Святі Тайни, проповідь, добрі діла невидимо сходить і спочиває у своїй Церкві, роблячи кожного християнина причасником Божої благодаті.

Святкування ваших ювілеїв - це велика подія для всіх нас. Разом із вами заносимо до престолу Всевишнього наші молитви, дякуючи Йому за те, що покликав вас на дорогу жертовної посвяти Церкві та рідному народов”і.

На переконання Блаженнішого Святослава, багатолітнє святительське служіння митрополита Василя слугує взірцем життя доброго пастиря для семінаристів і випускників Тернопільської духовної семінарії, до будівництва і розвитку якої він доклав багато зусиль. “У вашій особі священнослужителі бачать духоносного старця, який завжди готовий надати щиру підтримку та розраду.

Для сотні тисяч вірних нашої Церкви ви стали турботливим батьком і ревним проповідником Христової правди. У новітню історію нашої Церкви і Батьківщини ви вже вписані як великий будівничий Марійського відпустового місця в Зарваниці, яке на сьогодні стало всесвітньовідомою паломницькою святинею. На вашому прикладі віруючі люди вчаться любити Богородицю і молитися до Неї».

Також наголошується на активній участі митрополита Василя Семенюка в діяльності Синоду Єпископів УГКЦ та безумовного авторитету серед владик, щ о сприяло прийняттю багатьох важливих рішень для блага Церкви.

«Ваші співбрати-єпископи вважають вас мудрим порадником складних справах. Складаємо вдячність за вашу відкритість і постійну підтримку місійних проектів нашої Церкви. Нехай милосердний Господь сторицею віддячить вам своєю благодаттю».


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Тернопільсько-Зборівська архиєпархія  

Коментарі