Глава Офісу президента Богдан подав у відставку

01.08.2019 20:53   Джерело: dt.ua
Опубліковано : Новини Тернопілля

Голова Офісу президента України Андрій Богдан написав заяву про звільнення з цієї посади за власним бажанням, передає "Інтерфакс-Україна" з посиланням на джерело в Офісі глави держави.

"Заяву подано президенту в четвер", - повідомив співрозмовник агентства.

До того, як стати головою Адміністрації президента, яку згодом реорганізували в Офіс, Андрій Богдан був юридичним радником Володимира Зеленського під час його виборчої кампанії.

 

Нагадаємо, 21 травня Володимир Зеленський підписав указ про призначення Андрія Богдана главою АП. При цьому, за даними DT.UA він проігнорував рекомендації Курта Волкера - спецпредставник Держдепартаменту США наполегливо рекомендував президенту України не призначити на посаду людину, близьку до олігарха Ігоря Коломойського

У Міністерстві юстиції нагадали, що посаду глави АП прямо вказана в законі про очищення влади і запросили в Банкової інформацію про люстраційну перевірку Богдана і його заступників.

Згодом Володимир Зеленський ліквідував Адміністрацію Президента, реорганізувавши її в Офіс президента, та таким чином вивів Богдана з-під дії закону про люстрацію. 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: dt.ua  

Коментарі