Вже не вперше Новини Тернопільщини знайомлять своїх читачів із минувшиною села Язловець, яке знаходиться в Бучацькому районі Тернопільської області.

Сьогодні хочемо показати, яким побачив Язловець у 1900-х роках польський художник Михайло Созанський (пол. Michał Adam Sozański).

Митець малював переважно в акварелі. Саме завдяки його роботам можемо побачити панораму села Язловець, яким був замок, його ворота. Також цікавими є зображення місцевих жителів, звичайних хат, адже все це в сукупності показує, яким був Язловець 100 років тому. В ті часи тут було містечко. Язловець наприкінці XIX ст. мав близько 3000 мешканців.

Проте вже Під час І світової війни центр міста був сильно зруйнований під час так званого Брусиловського прориву. Зокрема, було повністю знищено міську ратушу. Втрачено 90 % міських вірменських ренесансових пам’яток.

Тетяна Яцечко-Блаженко

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Джерело: https://polona.pl

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #ретро, #тернопіль, #тернопільські новини, #язловець
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: