«Ми горді з того, що Тернопілля виростило знаменитих спортсменів України» – Віктор Овчарук

Опубліковано:
1 Серпня, 2019

“Серед них – чемпіонка олімпійських ігор та чемпіонка світу з біатлону Олена Підгрушна, чемпіонка ІІ юнацьких літніх Олімпійських ігор з важкої атлетики Софія Зенченко, чемпіонка Європи з важкої атлетики серед молоді Марія Хлян, чемпіон світу з біатлону Дмитро Підручний, срібна призерка чемпіонату світу з біатлону Анастасія Меркушина, чемпіон Європи серед юніорів та бронзовий чемпіон Європи серед дорослих з веслування на байдарках та каноє Ельнур Ахадов та багато-багато інших.

Загалом – до складу збірних команд України з літніх олімпійських видів спорту на 2018 рік та до складу збірних команд України із зимових олімпійських видів спорту на 2017-2018р.р. входило 24 члени збірної команди України, всі є учнями-спортсменами основного складу. 17 кандидатів входить до збірних команд України з літніх та зимових видів спорту. До резерву збірної команди України – 4 учні-спортсмени.

Протягом 2018 року школою підготовлено п’ять майстрів спорту України з видів спорту, а саме: Гребенюк Віталій, Шумбарець Олександр з лижного двоборства; Фірман Ростислав з боксу, Дикий Олег з греко-римської боротьби; Ніконенко Вікторія з легкої атлетики.

А за 2018 навчальний рік учнями-спортсменами школи було здобуто 204 медалі , з них 82 золотих, 74 срібних та 48 бронзових на Чемпіонатах України та Кубках України з 12 видів спорту у різних вікових групах.

Тренерсько-викладацький склад комплектується з числа провідних тренерів Тернопільської області, які мають вищу спеціальну освіту, звання МСУМК, МСУ, вищу або першу кваліфікаційну категорію.

В ШВСМ працюють 19 тренерів: 10 штатних, а 9 тренери-сумісники, 3 тренери-викладачі працює в складі національної збірної команди України, 5 Заслужених тренерів України, 1 – Заслужений працівник фізичної культури і спорту України.

Велике спасибі тренерам, які виховали переможців спортивних змагань, а це – Олег Бунт, Олег Меркушин, Ігор Починок, Віктор Симів, Вікторія Шаймарданова та ще чимало інших. Честь та хвала вам. Завдяки вашій невтомній праці на світових спортивних майданчиках переможно височіє прапор нашої держави, звучить гімн України.

Впевнений, що і надалі вихованці уславлюватимуть Тернопільщину, адже до національних збірних з літніх видів спорту уже в цьому році увійшло 13 учнів-спортсменів вашої школи, із зимових – десять. Ще значна кількість кандидатує та у резерві. Це наша надія та перспектива”, – прокоментував голова обласної ради.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #овчарук, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: