Заробітчани завалили країну валютою, – економіст пояснив, що відбувається із курсом гривні

Опубліковано:
31 Липня, 2019

Сфери, якими раніше не займався уряд, демонструють позитивні показники. Так нинішнє зміцнення гривні відбувається через масовий притік валюти, якою Україну, буквально, завалили наші заробітчани.

Таку думку в ефірі інформаційно-аналітичного проекту «Коментарі» на телеканалі ZIK висловив економіст Олександр Охріменко.

Він наголосив: наразі немає ризиків, із якими можемо зіштовхнутись, коли відкриємо ринок землі. Взагалі ж цей ринок вже давно існує – є мораторій на продаж сільськогосподарських паїв.

«Йдеться саме про паї – город можете продати, або землю під забудову. Єдине, що потрібно зробити – припинити продовжувати мораторій», – вважає Охріменко.

Він наголосив: відповідні закони уже ухвалили – кадастр вже давно існує.

«Згідно українського законодавства, іноземцям та юридичним компаніям заборонено купувати землю на території України. Що ви ще хочете? Цей закон існує вже понад 10 років», – наголосив експерт.

Окрім того, він переконаний: у галузях, якими займався уряд – повний провал. Натомість ті, на які влада не звертала уваги – процвітають. Зокрема, можемо спостерігати, як зараз зміцнішала гривня. Це відбувається через масовий притік валюти, якою державу «просто завалили» наші заробітчани.

«Тільки за липень Національний банк скупив на Міжбанку майже мільярд доларів – валюти дівати немає куди. За останні 6 місяців на територію України легальними каналами надійшло понад 10 мільярдів доларів. Думаю, за результатами цього року, буде 25 мільярдів», – прогнозує Охріменко.

Він наголосив: раніше уряд не займався темою заробітчан, тому тут бачимо такі економічно успішні результати.

«Натомість прямих зарубіжних інвестицій в Україну, як не було, так і немає», – розповів Охріменко.

Хоча й, за його словами, на стабільність курсу впливає і сезонний фактор. Як правило, восени попит на валюту зростає і спостерігатиметься девальвація. Однак, це не означає, що потрібно масово скуповувати долари.

«Розумієте, якщо у вас їх мільйон, це цікаво, однак не якщо тисяча. Ви купите їх, умовно кажучи, за 25, під Новий рік буде десь 27 з копійками. На сьогодні 1-2 гривні вже суттєво не впливають. Сама гривня знецінилась. От заробите ви 2 тисячі гривень і що? Це ж дуже мало», – підкреслив Олександр Охріменко.

Як повідомлялось, останнім часом українська валюта демонструє зміцнення відносно долара. 30 липня Нацбанк встановив офіційний курс гривні на рівні 25,25 гривень за долар.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #гроші, #заробітчани, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: