Життя між двох колій: на Тернопільщині є незвичне обійстя

Опубліковано:
30 Липня, 2019

Звуки потягів вони розрізняють безпомилково. Це й недивно, бо їхній будинок розташований між двома коліями. Від хати до залізничного полотна усього 5 метрів. Вдень тут курсує більш ніж 35 потягів. Тому до звуків поїзда сім’я Цибульських давно звикла. На незвичному подвір’ї побували і кореспонденти Т1 Новини.

35 разів на день, а той більше, повз цей будинок проїжджають поїзди. Хата на дві сім’ї і по обидва боки – залізничні колії. Раніше тут був будинок колійного обхідника, побудований ще за часів Австро-Угорщини. Згодом сюди стали заселяти працівників колії. Вони реконструювали будівлю і провели водогін. Тепер тут мешкає дві родини. Права половина будинку стала рідною домівкою для сім’ї Цибульських, які оселилися тут 23 роки тому. Для пані Тетяни запитання «Чи не заважають поїзди» – звичне. 

– Ми навіть інколи не відчуваємо, що поїзд проїхав. Тут у нас шум не тільки від залізниці, а й автотранспорту, – каже мешканка селища Велика Березовиця Тернопільського району Тетяна Цибульська. – Хіба як вантажний потяг проїде, то земля рухається. Цей будинок ще австрійський, фундамент міцний, тож нема що жалітися.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #будинок, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #потяг, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: