Школярка з Тернопільщини у Міжнародному науковому конкурсі CASTIC виборола «бронзу»

30.07.2019 10:43   Джерело: Реально
Опубліковано : Новини Тернопілля

Учасники української команди отримали одну срібну та дві бронзові медалі на Міжнародному науковому конкурсі CASTIC 2019 (China Adolescents Science and Technology Innovation Contest). Він тривав з 20 до 26 липня 2019 року на півострові Макао (КНР), - пише Реально.

Цього року до змагань долучилися учасники з більш як 50 країн світу. На конкурсі Україну представляли троє учнів Малої академії наук.

Наші школярі здобули такі нагороди:

срібна медаль – Олександра Лукіна (Київ);

бронзова медаль – Даніїл Осташев (Харків);

бронзова медаль – Анастасія Стаханська (Тернопіль).

Конкурс наукових проєктів CASTIC проходить уже 34 роки поспіль. Цьогоріч Україна вперше представила свою делегацію.

Довідково

CASTIC – це конкурс наукових та інноваційних проєктів, у якому беруть участь школярі та студенти віком від 12 до 20 років. Вони представляють проєкти в 13 категоріях. Серед них – математика, біомедицина, хімія, фізика та астрономія, інформаційні технології та комп’ютерні науки, екологія, ботаніка, мікробілогія, зоологія тощо.

Крім того, учасники конкурсу беруть участь в тематичних семінарах та виставках, мають можливість поспілкуватися з авторитетними закордонними дослідниками.

 

Конкурс є одним із 4 ключових молодіжних наукових подій світу.

Нагадаємо, що дві команди українських школярів вибороли 9 медалей на Міжнародних олімпіадах з математики та біології.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Реально  

Коментарі