У Трибухівській ОТГ завершують роботу над написанням стратегії

Опубліковано:
29 Липня, 2019

Реформа децентралізації надала об’єднаним територіальним громадам необхідно ресурси та повноваження для розвитку та зростання економіки. Накопичення фінансових ресурсів вимагає від громад формувати чітку та якісну програму розвитку, тільки так вдасться якісно та ефективно використовувати переваги децентралізації. Фахівці Тернопільського Центру розвитку місцевого самоврядування  Програми «U-LEAD з Європою» працюють з багатьма громадами області по стратегічному плануванні. Сьогодні на завершальній стадії написання перебуває стратегія розвитку Трибухівської ОТГ.

Керівництво та працівники Трибухівської сільської ради у співпраці із Тернопільським Центром розвитку місцевого самоврядування наприкінці 2018 року розпочали розробку Стратегії розвитку до 2025 року.

«Коли ми утворювали громаду розуміли, що отримаємо додаткові фінансові ресурси та важелі впливу на всі управлінські процеси. Без чіткого плану дій нам не вдасться визначити пріоритетні напрямки розвитку громади та зрозуміти свої переваги», – зазначає голова Трибухівської ОТГ Олег Ковдрин.

Всю методологічну підтримку по написанні документу учасники робочої групи отримують від радника з питань регіонального розвиту ЦРМС Наталії Онищук. Ще наприкінці 2018 року була створена Робоча група та проведене перше засідання із розробки Стратегії. За цей час вдалося провести соціально-економічний аналіз потреб Трибухівської ОТГ, визначити сильні та слабкі сторони, напрацювати бачення розвитку громади, стратегічні та операційні цілі.

«Написання стратегії вимагає від учасників робочої групи працювати над документом колегіально. Важливо, щоб напрацюванні результати відповідали можливостям та потребам громади. Саме тому велика увага приділяється засіданням робочої групи, де присутні працівники сільської ради, представники бізнесу та громадськості, які найкраще знають свою громаду», – коментує радник з питань регіонального розвитку Наталія Онищук.

Проект Стратегії розвитку Трибухівської ОТГ напрацьований, залишилося провести громадські слухання та кінцевий документ подати на розгляд сесії ради. Очікується, що до кінця вересня ще одна громада Тернопільської області отримає стратегію свого розвитку.

Зазначимо, що між засіданнями робочої групи експерти Тернопільського Центру розвитку місцевого самоврядування Програми «U-LEAD з Європою» регулярно здійснювали виїзні консультації та надавали свої рекомендації по створенні стратегії розвитку Трибухівської громади.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #громада, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #трибухівці
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: