У Тернополі XIII Всеукраїнський фестиваль редемптористів – фестивалю 25 років

Опубліковано:
29 Липня, 2019

Молодь, монахині, святі отці танцюють доки на сцені співає гурт “Зорепад” – так ввечері 27 липня на подвір’ї Церкви Матері Божої Неустанної Помочі, що на бул. Данила Галицького, молодь веселилась під час ХІІІ Всеукраїнського фестивалю редемптористської молоді “Воплочений у твоїй історії”. Фестиваль проходив протягом 25-28 липня у Тернополі. Неподалік церкви розташовани монастир редемптористів. Вперше такий фестиваль для молоді провели у 1994 році, тоб то учасники святкували свій ювілей 25 років від початку фестивального руху. У 1998, 99, 2000, 2003, 2005, 2007 та 2009 році фестиваль проходив у Тернополі. Місце проведення вибирається жеребкуванням. Фестиваль приймали такі міста як Львів, Новояворівськ, Івано-Франківськ. Відбувається кожних два або три роки. Тому у 2019 році Тернопіль знову прийняв фестиваль редемптористської молоді. Молоді люди з інших міст зупиняються у родинах. Програма насичена. Є культурна і духовна складові. Гучна музика на сцені лунала до десятої вечора. Після чого на сцену винесли тринадцять палаючих вогнів на честь відбувшихся фестивалів. Ведучі оголосили, що наступний фестиваль відбуватиметься у м. Новояворівськ. 

У Тернополі існують молодіжні спільноти редемптористів “Молодь св. Альфонса” та “Світло Марії”. 

Назва “редемптористи” походить від слова redemptor — відкупитель, перша спільнота заснована у 1732 році в італійському містечку Скаля для проповідницьких місій і духовного служіння. Українська гілка редемптористів розпочалась у 1913 році стараннями митрополита Андрея Шептицького.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #фестиваль, #церква
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: