Активістці з Кременця, яка народила дівчинку, вагою 900 г, треба допомогти

Опубліковано:
29 Липня, 2019

Солодкі обійми маленького сонечка, крихітні ручки та сповнені надією дитячі оченятка… Активістка з Кременця Олена Каменярська 26 липня народила донечку на 26-му тижні вагітності. Вона ще досі її не бачила, бо не можна вставати з ліжка. А маленька у спеціальному кювезі для недоношених немовлят. Лікарі обласного перинатального центру «Мати і дитина» борються за кожну хвилину її життя, – пише 20 хвилин.

Олена Каменярська – активістка Кременецького осередку ВО «Автомайдан». Її чоловік Валерій – учасник бойових дій, брав участь у проведенні атитерористичної операції на сході країни. У них є дві донечки, їм 13 і 14 років. Але вони так мріяли про маленьку розраду, свою крихітку.

Вагітність у пані Олени перебігала нелегко. Вона багато часу проводила у лікарнях. Дуже сподівалася доносити малечу хоча б до 28-го тижня.

– До 5-го місяця вагітність перебігала ще біль-менш спокійно, хоча я і ходила весь час по лікарях. У нас з донечкою – резус-конфлікт. Потім почалася кровотеча, я лягла на збереження. Лікувалася в Тернополі, потім у Кременці, знову повернулася у Тернопіль. Низька плацентація – дуже високий ризик втратити дитинку. Тому лікарі наполягали на операції.

26 липня пані Олені зробили кесарів розтин. Операція була складною, жінка втратила багато крові. Гемоглобін у Олени впав до 75 г/л, а в її доні – взагалі 45 г/л.

Кременецькій активістці терміново були потрібні донори. На щастя, відгукнулися військовослужбовці із 44-ої артбригади та небайдужі тернополяни. Пані Олена наразі у стабільному стані, але їй ще не дозволяють вставати. А вона так і не бачила свою маленьку крихітку.

– Даринка, так ми її назвали. Вона у кюветі, я так хочу подивитися на неї, моє сонечко моя крихітка. Наша розрада. Я цілий ранок плакала, молилася, аби з нею все було гаразд. Дякувати добрим людям, які погодилися бути донорами та допомагають хто чим може, – наголошує жінка. – Я ж не думала, що буде операція, навіть одягу для маленької не мала. Поділилися: хтось – шапочку, хтось – пеленку, хтось – одежинку (плаче – прим. авт.).

Мама не знаходить собі місця, молиться, аби донечка вижила.

– Вона була у важкому стані. Лікарі не відходили від неї цілу ніч – дякую їм за турботу. Уже легені відкрилися, донечка може дихати – розповідає співрозмовниця. – Сьогодні ми її охрестили. Прийшли друзі, зробили все, що потрібно. Наша Даринко, наша квіточко, так хочемо, щоб ти була разом із нами.

Донечки пані Олени та пана Валерія дуже хочуть, аби батьки повернулися додому з маленькою крихіткою. За життя немовляти моляться всі друзі та рідні.

– Молю Бога і вас прошу, добрі люди, помоліться за мою Даринку. Ми так віримо, що вона буде жити. Бог оберігає нашу крихітку, вірю, сподіваюся.

Донорів для маленької та мами наразі знайшли. Але, окрім того, потрібні кошти на лікування та підтримку матері і немовляти. Якщо ви можете допомогти родині Каменярських, залишаємо реквізити картки:

5168 7422 0180 5722 – Олена Каменярська.

Та ще більше родина просить про щиру молитву за здоров’я маленького сонечка, новонародженої Даринки.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #допомога, #Каменярська, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: