У Зеленського заявили, що зарплат 4000 доларів у вчителів не буде

Опубліковано:
28 Липня, 2019

На даний момент у законі про освіту прописані три мінімальні заробітні плати.

У команді президента Володимира Зеленського сказали, що попередні заяви про вчительську зарплату в чотири тисячі доларів поки нездійсненні, а ось 500 доларів буде “непогано для початку”. Про це прокоментували в Obozrevatel.

“У нас 440 000 вчителів. Можна їм зробити зарплати по $4000 – це вже такий відомий мем. Скільки це буде коштувати – давно вже порахували. Ми собі цього дозволити не можемо. Але потрібно до цього йти? Потрібно. У законі про освіту прописані три мінімальні заробітні плати. На даний момент це 13-14 тис. грн. Для початку буде непогано”, – зазначив заявив експерт із питань освіти з команди Зеленського, кандидат у нардепи від партії “Слуга народу” Сергій Бабак.

Він також обурився рівнем заробітної плати для молодого педагога.

“А коли у нас зараз молодий учитель, який приходить в школу, отримує 5100 … Це ненормально? Учитель повинен отримувати максимально можливу зарплату. Те, що вона повинна бути вищою за середню – це взагалі не обговорюється”, – сказав Бабак.

Варто зауважити, що на початку липня уряд схвалив реформу оплати праці педагогів із підвищенням до чотирьох прожиткових мінімумів мінімального окладу до 2023 року.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #вчитель, #зарплата, #зеленський
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: