На Тернопільщині у каплиці імена героїв викарбувані на гранітних плитах

Опубліковано:
25 Липня, 2019

На Тернопільщині в каплиці в селі Лішня Кременецького району зібрали гранітні плити з іменами загиблих героїв Небесної сотні і загиблих на Донбасі українських військових. Саму ж каплицю побудували поблизу цілющого джерела святої Анни.

Як розповів протоієрей Андрій Любунь, таблиці з іменами полеглих готували за рахунок родичів загиблих, меценатів і іноді за підтримки держчиновників.

Читайте також

Як на Теребовлянщині забули загиблого героя війни з москалями

“На жаль нам вдалося зібрати ще не всі області, не всі імена. Зараз готуємо таблиці з іменами загиблих уродженців Львівської області, ще немає Одеської області, Закарпатській, Хмельницькій, Полтавській, Сумській, Миколаївській, Запорізькій та Донецькій. Також в списки не внесені ті, хто загинули вже за межами бойових дій, від поранень. Їх ми впишемо пізніше “, – зазначив священик.

У цьому році на початку серпня в каплиці відбудеться вже традиційне паломництво під час якої планують відкрити пам’ятник загиблим під час війни на Донбасі і додати нові плити з іменами загиблих.

null

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #війна, #герой, #каплиця, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #таблиця, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: