Поблизу Тернополя з’явиться сучасний сміттєсортувальний комплекс

Опубліковано:
25 Липня, 2019

На 36-ій сесії Тернопільської міської ради депутати прийняли рішення про надання земельної ділянки комунальної власності для будівництва сміттєпереробного об’єкту, впорядкування та утримання сміттєзвалища, – пише gazeta.te.ua.

Зокрема, йдеться про земельні ділянки комунальної власності загальною площею 17,5157га в с. Малашівці Зборівського району.

«Відтепер у нас з’явилася можливість раз і назавжди вирішити проблеми, пов’язані із твердими побутовими відходами та сміттєзвалищами у Тернополі. Минулого року Тернопільській міській раді нарешті вдалося оформити усю необхідну документацію та закріпити за собою земельну ділянку в с. Малашівці, де знаходиться сміттєвий полігон. Уже є розроблений відповідний паспорт  Малашовецького полігону, після чого нами було оголошено конкурс на пошук інвестора для облаштування там сучасного сміттєсортувального комплексу», – зазначає міський голова Сергій Надал.

Переможцем конкурсу стало ТОВ «ЕКО-ЛІДЕР Т», яке входить в групу компанії «Кліар Енерджі», що уже понад 4 роки займається утриманням сміттєзвалищ та має 14 біогазових установок на всій території України.

«Влаштування сміттєсортувальної установки на Малашовецькому полігоні дасть можливість зменшити об’єми сміття, адже компанія займатиметься не лише відсортовуванням твердих побутових відходів, а також відкачкою небезпечного та шкідливого газу- метану. А після впорядкування території, влаштування там необхідного обладнання, освітлення та огородження, Малашовецький полігон буде відповідати усім сучасним вимогам та стандартам», – додає очільник Тернополя.

Окрім того, після передачі в оренду земельної ділянки, де розміщений Малашовецький полігон,  з бюджету громади більше не витрачатимуться кошти на утримання полігону, адже тепер цим займатиметься компанія- інвестор. Натомість ті кошти будуть спрямовані на інші потреби міста.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #завод, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #сміття, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: