Соняхи під блакитним мирним небом Тернопільщини: неймовірно красиво, патріотично та тепло

Опубліковано:
25 Липня, 2019

Квітує наша Тернопільщина соняшниками. Жовті красиві квіти  посміхаються людям, сонцю, небу… тішать , окрилюють…Вони схожі на сонце, пелюстки, як золоті вогники… Люди охоче фотографуються з ними. Виходять сонячні фото – і на серці стає сонячно.

Красиві та корисні…І тому просторі українські поля, двори та городи розквітають цими квітами сонця. Соняхи вже стали своєрідним символом України. В поєднанні з блакитним небом золоті поля символічно утворюють державний прапор. Соняшник в українських традиціях та культурі – на почесному місці, бо символізує процвітання та родючість, багатство та єдність.  Соняшник – чудовий дар, з якого отримуємо поживу. Соняшник – рослина натхнення для митців.

А ще тепер ці рослини для нас  – як солдати на варті пам’яті про події на зраненому Сході держави. Квітучі поля маленьких сонць протягом трагічних 2014-2015 років були полями битв, де гинули герої. На соняшниковий килим впали уламки збитого окупантами боїнга МН17 ( в Нідерландах на знак пам’яті висадили соняхи з насіння, взятого на Донбасі). Присутні соняхи і на сторінках сучасної  воєнної  літератури. Сьогодні деокуповані території, скроплені кров’ю, знову сяють золотим блиском соняхів. Там, де мир – тепер розквітають соняхи. Хочеться , щоб квіти сонця і миру якнайшвидше квітнули по всьому Донбасу.

ОЙ, ВИ СОНЯХИ , МОЇ СОНЯХИ! 
ВІД ЦВІТІННЯ В ДУШІ РОЗЦВІЛО. 
ТАК І ХОЧЕТЬСЯ ВЖЕ ПОВІРИТИ, 
ЩО ПОВЕРНЕ ЖИТТЯ НА ДОБРО , –

знайшла чудові рядки Галини Мороз.

Нехай буде в Україні мирно, добре та сонячно!

Черпайте натхнення від соняхів, милуйтеся красою, ловіть момент та фотографуйтеся, любіть Україну !!!

null

 

null

 

null

Вікторія Дайвер, фото автора

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #соняхи, #тернопіль, #тернопільські новини, #Україна
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: