Понад 2,5 тисячі рослин маку виростили у себе на присадибних ділянках двоє жителів Зборівського району. Вони пояснили, що сіяли рослини  для власних потреб, проте не врахували, що за вирощування маку в такій кількості передбачена кримінальна відповідальність.

А жителька одного із сіл Шумського району стала «рекордсменкою» з вирощування коноплі. У неї на присадибній ділянці виявили понад 3 тисячі нарковмісних рослин.

Читайте також

У Тернополі провели рейд місцями стихійної торгівлі, перехожі дії муніципалів – засуджують

Загалом з початку  проведення операції «Мак» на присадибних  ділянках мешканців краю задокууметовано 126 незаконних посівів, серед яких – 110 випадків вирощування маку та 16 – конопель. Найбільше незаконних посівів оперативники виявили на Зборівщині – 16, Бережанщині  – 13, Гусятинщині – 12, Бучаччині та Кременеччині – по 11 фактів.

Поліцейські нагадують, що за незаконний посів або вирощування снодійного маку в кількості від ста до п’ятисот рослин, конопель у кількості від десяти до п’ятдесяти рослин передбачена відповідальність у виді штрафу від ста до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 3 років.

А за незаконний посів або вирощування снодійного маку чи конопель у кількості 500 і більше рослин передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

За матеріалами відділу комунікації поліції Тернопільської області

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #мак, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #поліція, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: