Квартири, машини та рахунки: чим багаті депутати, які будуть представляти Тернопільщину у Верховній Раді

Опубліковано:
24 Липня, 2019
Підбиття результатів голосування на Тернопільщині – на фінішній прямій. Уже опрацювали 100% протоколів на всіх округах. Відомі імена всіх лідерів перегонів і по мажоритарці.  Більшість із них – представники партії «Слуга народу». Є і тік, хто вже мав депутатський мандат, – пише 20 хвилин

У Тернополі перемогу на дострокових парламентських виборах здобув висуванець партії «Слуга народу» Андрій Богданець. За нього проголосували 25,44% тих виборців, які прийшли на дільниці 21 липня.

Відомо, що пан Богданець працює заступником директора на Тернопільській птахофабриці. Він – 83-го року народження, закінчив Козівську гімназію ім. Герети. Випусник Тернопільського національного економічного університету 2006-го року. Також був учасником Революції Гідності, а ще брав участь у антитерористичній операції у складі БПСМОП «СІЧ», підпорядкованого ГУ МВС України в місті Києві. Як він сам розповідав у ЗМІ, брав участь у бойових діях в населених пунктах: Слов’янськ, Дебальцеве, Курахово, Піски Донецької області. Має статус учасника бойових дій. 

Декларації пана Богданця у вільному доступі немає. Журналістка “20 хвилин” звернулась до переможця з проханням більш детально розповісти про свої плани у новому парламенті. Наразі поспілкуватися з чоловіком не вдалося. Опублікуємо відповіді, як тільки їх отримаємо.

Крім того, журналісти «20 хвилин» вирішили перевірити, чи справді тернополяни знають, кого вони обрали. З 25 опитаних, дивлячись на фотографію, майже ніхто не знав, що це – Андрій Богданець. Відео дивіться тут.

Перемогу на 164-му окрузі здобув тернопільський автомайданівець Ігор Василів. Свого основного суперника – Михайла Головка – випередив на 0,5%. Ігор Василів, як і Андрій Богданець, – висуванець партії «Слуга народу».

Він – приватний підприємець. Знаходимо останню декларацію, подану у травні поточного року. Отже, Ігор Василів має у спільній власності квартиру у Тернополі, зазначена частка – 12 кв.м. (!). Дружина декларує спільну власність на квартиру у Києві.

Щодо транспорту, дружина пана Василіва, згідно із декларацією, має право власності на PORSCHE Cayenne 2004 року випуску Range Rover 2006 року. На пана Василіва оформлене право власності на автомобілі вантажні: DAF 1998 року випуску, FIAT DUCATO, 1994 року випуску та MAN, 1998 року випуску.

Дохід від заняття підприємницькою діяльністю у Ігоря Василіва, як ідеться в декларації, склав 645748 грн, дохід від відчуження рухомого майна – 270 000 грн. Дружина декларує зарплату за місцем роботи – ГО “ВО “Автомайдан47524 грн. Присутні також дані про грошові активи. Так, Ігор Василів задекларував 51500 ЕUR, 23000 USD, 319998 UAH, кошти, розміщені на банківських рахунках, – 104750 UAH. Дружина пана Василіва також декларує кошти –  5670 ЕUR, 3400 USD, 467350 UAH.

Прізвище активіста достатньо відоме на Тернопільщині. Раніше навіть ходили розмови про те, що Василів може очолити Тернопільську ОДА, замість Степана Барни. Однак наразі це все – не більше, ніж просто чутки.

На 165-му округу перемогу здобув аграрій Іван Чайківський. Він представляє Аграрну партію України. Народився 29 травня 1972 року. Навчався у школі села Мар’янівка, а потім в Тернопільській ЗОШ №17. Після закінчення школи навчався в ПТУ №10 за спеціальністю «Будівництво». У Тернопільському національному економічному університеті здобув ступінь магістра економіки та менеджменту інвестицій.

З 1992 року почав реалізовувати себе у власній справі. У 26-річному віці був обраний головою правління Товариства власників «Колос» (с. Настасів Тернопільського району). У цьому ж селі створив і очолив «Агропродсервіс» – одне із перших приватних аграрних підприємств в Україні.

Декларації пана Чайківського немає. Відомо, що він вже балотувався до Верховної Ради 7-го скликання.

Лідером голосування на 166-му окрузі став Микола Люшняк. Він, до речі, уже був народним депутатом України попереднього скликання.

В останній декларації знаходимо дані про його майно та статки. На пані Люшняка зареєстровані кілька земельних ділянок у Поляниці/Яремче, Ямельниці (Львівська область). Має у власності і приватний будинок у Поляниці/Яремче, площа якого 415 кв. м. Автомобіль Wolkswagen Multivan, 2013 року випуску зареєстрований на дружину.

Сам нардеп очолює благодійну організацію “Міжнародний благодійний фонд “Перлина Галичини” co icf “pearl of galicia”. Дружина займається підприємницькою діяльністю, принаймні, згідно із декларацією, бізнес записаний на неї. Фермерське господарство “Синевір”, Товариство з обмеженою відповідальністю “Тернопільсортнасіннєовоч”, ТОВ “Галич Агро – Стек” – у її власності.

За управління справами ВРУ, пан Люшняк отримав 450212 грн зарплати, і ще 422880 – за виконання депутатських повноважень, компенсація для оренди житла – 237250 грн, компенсація вартості проїзду – 90000 грн.

Щодо грошових активів, у пана Люшняка задекларовані готівкові кошти – 250000 грн, 3500 USD, 2400EUR. У дружини – 35000 USD, 2000 EUR, 100000 грн.

І завершує огляд переможець зі 167-го округу, висуванець політичної сили “Слуга народу” Водимир Гевко. 43 роки, кандидат економічних наук, засновник та директор компанії «Профі-центр». Брат гумориста та актора Віктора Гевка.


Народився в с.м.т. Товсте, Заліщицького району 1997-2017 рр. – викладач, доцент кафедри менеджменту Тернопільського національного технічного університету ім.І Пулюя. 1996-1999 рр. – координатор з маркетингу благодійного фонду „Бізнес-Інкубатор Тернопільщини”. 1999-2000 рр. – начальник відділу маркетингу ВАТ „Тернопільський м’ясокомбінат”. 2002-2004 рр. – комерційний директор ТОВ „Тернопільська газета”. З 2001 р. до тепер – директор навчально-консалтингової компанії „Профі-Центр”.   З 2017 р. до тепер – докторант Тернопільського національного технічного університету ім.І Пулюя. З 2015 р. до тепер – Голова Регіональної ради підприємців Тернопільщини.  Член Ради підприємців при Кабінеті Міністрів України.

Декларації Водимира Гевка у відкритому доступі немає.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #декларація, #депутат, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»
20:16, 16 Квітня, 2024

Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»

Блоги
Найбільше читають: