Неподалік Тернопільського замку та скверу Яна Амора Тарнавського цими днями розпочалися роботи з реконструкції альтанки, збудованої тут ще у 70-х роках. Про це повідомляє пресслужба Тернопільської міської ради.

Реконструкція альтанки

Як повідомляють у КП «Об’єднання парків культури і відпочинку м. Тернополя», рішення про проведення реконструкції споруди було прийняте після того, як фахівці зафіксували зсув грунту на місці її знаходження, у зв’язку з чим з’явилася загроза обвалу конструкції.

«Стара альтанка буде повністю демонтована, а для уникнення подальшого зсуву грунту, тут буде влаштований новий фундамент на буро-набивних палях. Після цього розпочнеться будівництво нової споруди зі збереженням попереднього вигляду елементів. Дещо зміниться лише місце розташування альтанки – для кращої стійкості будівлі, вона буде зведена ближче до скверу Яна Амора Тарнавського», – повідомили у мерії Тернополя.

Також після реконструкції альтанка біля замку може змінити зовнішній вигляд. Реконструкцію споруди будуть здійснювати після того, як буде проведено низку експертиз.

При сприятливих погодних умовах, реконструкцію альтанки заплановано завершити до святкування Дня міста.

Нова археологічна сенсація

Також сенсаційну інформацію поширили археологи. У Тернополі біля Старого замку розкопали цікаву знахідку Тернопільські археологи знайшли під землею оборонний мур.

Паралельно або після розкопок оборонної системи Тернопільського замку досліджуватимуть територію біля Обласної прокуратури. Шукатимуть підземний вхід, який сполучений з проходом до підземної церкви. До археологічної розвідки залучені студенти історичного факультету із педагогічного університету ім. В. Гнатюка, у яких триває практика.

Наразі працює 12 студентів. Активно бере участь у дослідженнях ГО «Сity Project», долучаються також тернополяни.

Завершити археологічні роботи планують також до Дня міста.

Віра Сотник

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #альтатнка, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #реконструкція, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: