На Тернопільщині впевнені: аби спокійно спати, треба платити

Опубліковано:
22 Липня, 2019

У місцевих скарбницях на Тернопільщині вже отримали майже 291 млн грн єдиного податку, адже він є наразі одним із основних бюджетоформуючих, – пише Терен.

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

Нагадаємо, спрощена система оподаткування – це особливий механізм справляння податків і зборів, що замінює сплату окремих податків і зборів на сплату єдиного податку із одночасним веденням спрощеного обліку і звітності. Спрощена система оподаткування регулюється гл. 1 р. XIV Податкового кодексу (ПКУ).

– Упродовж першого півріччя 2019-го суб’єкти господарювання, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, сплатили до місцевих бюджетів 290 млн 972,6 тис. грн єдиного податку, – уточнюють у податковій. – Порівняно із січнем-червнем 2018-го надходження цього платежу зросли на 42 млн 776,9 тис. грн.

Значна частка сплаченого – внесок приватних підприємців. Так, у першому півріччі вони внесли 193 млн 844,9 тис. грн єдиного податку, що на 35 млн 963,9 тис. грн більше, ніж торік.

– Юрособи-спрощенці перерахували 41 млн 600,5 тис. грн єдиного податку, – додають у податковій. – Порівняно із січнем-червнем 2018-го загальні надходження зросли на 3 млн 79,4 тис. грн.

Платники фіксованого сільськогосподарського податку, а це – IV група спрощенців, сплатили цьогоріч 55 млн 527,2 тис. грн єдиного податку, тобто на 3 млн 733,6 тис. грн більше, ніж за 6 місяців торік.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #гроші, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #податок, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: