На Кременеччині пожежу гасили всім селом (Фото)

Опубліковано:
22 Липня, 2019

Майже п’ять годин гасили пожежу у с. Плоске, що на Кременеччині, яка зайнялася в господарській будівлі. У ліквідації вогню взяли участь не лише рятувальники, а й мешканці села, долучилося також ТОВ «Біо Лан», що надало трактор з ємністю для перевезення води, – пише Терен.

Процес гасіння ускладнювався тим, що у селі жодного справного джерела зовнішнього протипожежного водопостачання, а пожежні водойми сухі та намулені, водонапірні вежі не мають пристроїв для забору води.

– На ліквідацію пожежі було направлено черговий караул підрозділу в складі 6 чоловік. На момент прибуття рятувальників, площа пожежі складала близько 150 м кв. Виходячи із загостреної ситуації та швидкого розповсюдження пожежі начальником караулу одразу було прийняте рішення про направлення 2-го відділення 5 ДПРЧ м. Кременець до місця пожежі на допомогу. Враховуючи те, що територія сільської ради абсолютно не мала будь-якого справного джерела зовнішнього протипожежного водопостачання, заповнення пожежних автомобілів водою проводилося аж у м. Кременець (магазин «Байда»), що в свою чергу затягувало гасіння та сприяло відновленню осередків пожежі.
Поряд з цим, щиру подяку хочемо висловити ТОВ «БІО ЛАН» за наданий для допомоги і підвозу води трактор CLAAS AXION 930 з цистерною 12 000 т. води, та місцевим жителям, які не стояли осторонь чужої біди, та в момент гострої потреби води організували її доставку підручними засобами до осередку гасіння пожежі, що в свою чергу дало змогу рятувальникам не допустити перекидання вогню на житловий будинок. Спільними силами рятувальників, місцевими жителями та всіх небайдужих пожежу вдалося локалізувати о 19:10 год, повністю ліквідувати о 23:20, – повідомляють у Кременецькому РВ ДСНС.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #пожежа, #рятувальник, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: