Жителі Тернополя хочуть, щоб у місцевих школах дітей навчали «Основ сім’ї». Петицію з таким змістом зареєстрували у міській раді.

«Сучасна сім’я як соціальний інститут супроводжується тривожними ознаками її дезорганізації – збільшенням кількості розлучень, сімейно-побутових конфліктів, саме тому пропонуємо впровадити у 10-11 класах закладів загальної середньої освіти м. Тернополя програму затверджену Міністерством освіти України «Основи сім’ї», а саме: 

– введення у закладах загальної середньої освіти м. Тернополя предмету/курсу/факультативу «Основи сім’ї», що сприятиме продуктивності та якості виховної роботи, та стане корисним для саморозвитку батьків; має допомогти учням збагнути сутність та цінність шлюбу, сім’ї, батьківства, подружніх і батьківсько-дитячих відносин, розкрити можливості й передумови для реалізації ними своїх прагнень та інтересів у житті, набуття громадських якостей. 

У листопаді 2018 року програма «Основи сім’ї» отримала схвалення Науково-методичною комісією з проблем виховання дітей та учнівської молоді Науково-методичної ради з питань освіти Міністерства освіти і науки та рекомендована для викладання у 10-11 класах закладів загальної середньої освіти. 

10-11 травня пройшло підготовче навчання 85 педагогів міста Тернополя та області. Педагоги радо зустріли нову програму та залишили низку схвальних відгуків щодо впровадження програми у своїх школах», – зазначає автор петиції Іван Мудрий. 

Нагадаємо, щоб цю петицію розглянули у міській  раді – за 30 днів вона має зібрати 300 підписів.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #петиція, #предмет, #тернопіль, #тернопільські новини, #школа
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: